Curs d’Atenció Integral d’Infermeria en el Pacient amb Hemofília

El curs ha tingut com a objectiu proporcionar els coneixements específics de la malaltia i les diferents modalitats de tractament tant als professionals infermers que atenen ocasionalment a pacients amb hemofília com als infermers de nova incorporació en centres d’atenció especialitzada en aquesta patologia.

19/03/2018

La Unitat d’Hemofília i la Unitat de Gestió de Coneixement de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron han estat els coordinadors de la segona edició del Curs d’Atenció Integral d’Infermeria en el Pacient amb Hemofília. Un total de 70 professionals han assistit a aquest curs, el qual ha estat impartit per més 16 ponents especialistes en la matèria.

Els infermers han adquirit els coneixements necessaris per tractar de manera acurada els pacients amb hemofília. En aquest sentit, Juan Manuel Lobo, supervisor d’Infermeria de la Unitat d’Hemofília de Vall d’Hebron, ha afirmat que aquest curs és molt important perquè “és l’únic curs d’atenció integral d’infermeria al pacient amb hemofília de tota Espanya i perquè aquesta és una patologia que afecta un nombre de pacients molt reduït, i cal formació sobre com tractar-la”.

Durant el curs s’han tractat diferents temes relacionats amb l’assistència als pacients amb hemofília, com la fisiologia de la coagulació, el diagnòstic i clínica de l’hemofília, el tractament substitutiu i l’educació secundària en l’hemofília. A més, també s’ha realitzat un taller pràctic de tractament coadjuvant en l’hemartrosi i un altre taller de manipulació dels concentrats de factor. El curs ha estat impartit sobretot per professionals de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. 

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.