Dos investigadors de Vall d’Hebron guardonats als Premis Solidaris amb l’Esclerosi Múltiple 2020

El Dr. Manuel Comabella i el Dr. Sunny Malhotra han estat reconeguts per la Fundació Merck Salud per la seva feina en la cerca de factors pronòstic de l’esclerosi múltiple.

18/12/2020

El 18 de desembre es el Dia Nacional de l’Esclerosi Múltiple. Per commemorar-ho, la Fundació Merck Salud atorga els Premis Solidaris amb l’Esclerosi Múltiple (EM), que aquest any arriben a la seva cinquena edició. En aquesta ocasió, els reconeixements, que compten amb l’aval social de la Societat Espanyola de Neurologia, s’han anunciat en el marc de l’EFE Fòrum de Salut. Entre els premiats d’enguany es troben el Dr. Manuel Comabella, del Servei de Neuroimmunologia Clínica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, responsable del laboratori de Neuroimmunologia Clínica del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i cap de laboratori del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat) i el Dr. Sunny Malhotra, investigador del grup de Neuroimmunologia Clínica del VHIR i del Cemcat.

Els Premis Solidaris amb l’EM van dirigits a les idees, persones o projectes que han estat més valorats o reconeguts dins del món de l’esclerosi múltiple a escala nacional durant aquest any. Els premis tenen dues categories, col·lectiva i individual, essent en aquesta última on els investigadors de Vall d’Hebron han rebut el reconeixement com a professionals que, amb el seu esforç, treballen per ajudar a les persones amb esclerosi múltiple.

En concret, els investigadors han estat premiats per una recerca que pretén identificar biomarcadors que serveixin com a pronòstic per a l’esclerosi múltiple amb el potencial d’esdevenir dianes terapèutiques. Entre ells, han identificat dos factors (IL1B i NLRP3) en pacients amb esclerosi múltiple primàriament progressiva, una forma clínica amb major component degeneratiu per a la qual l’arsenal terapèutic en l’actualitat és limitat.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.