El Servei de Farmàcia de l’Hospital Infantil substitueix les bosses de plàstic per bosses reutilitzables en la dispensació de medicaments

Vall d’Hebron fa un pas més en el seu compromís amb la preservació i respecte pel medi ambient.

24/01/2020

Aquesta iniciativa, promoguda pel Servei de Farmàcia de l’Hospital Infantil de Vall d’Hebron, ha permès reduir les bosses de plàstic en les dispensacions de medicaments a pacients, per així fomentar la sostenibilitat a través d’una bossa reutilitzable, resistent, higiènica i lleugera. La Dra. Aurora Fernández, farmacèutica adjunta de Vall d’Hebron, explica que dins l’equip farmacèutic de Pediatria tenien “la inquietud de fer iniciatives perquè la nostra activitat a l’hospital tingués menys impacte en el medi ambient. Hem volgut posar la primera llavor d’un projecte sostenible que no afecti ni a l’estabilitat ni a la seguretat del transport de medicaments”.

El material amb què està elaborada la bossa és d’una tela reutilitzable, resistent, lleugera i fàcil de plegar i transportar. A més, compta amb un disseny que preserva la intimitat i confidencialitat dels medicaments que conté al seu interior. Paral·lelament, cadascuna d’aquestes bosses ve acompanyada d’un tríptic que, sota l’eslògan “Jo cuido el planeta. I tu?”, anima a l’usuari a utilitzar-les i busca conscienciar sobre l’eliminació del plàstic en l’activitat diària del ciutadà per afavorir la protecció del medi ambient. I és que des de Farmàcia, tal com afirma la Dra. Aurora Fernández, “cuidem al pacient, i amb aquesta bossa també volem cuidar el medi ambient”.

Després d’uns mesos de l’inici del canvi, ja s’han entregat més de 2.600 bosses reutilitzables. Segons una enquesta realitzada per l’equip de Farmàcia de Vall d’Hebron, la implementació de les noves bosses ha estat un èxit. El Servei de Farmàcia de l’Hospital Infantil ha dut a terme en una mostra de 215 persones una enquesta que reflecteix l’impacte positiu d’aquesta nova iniciativa sostenible. “Estem molt contentes amb el resultat. La valoració ha estat excel·lent per part dels pacients”, comenta satisfeta la Dra. Aurora Fernández. De fet, un 97,2% dels enquestats s’ha mostrat conforme al nou canvi de bossa i un 92,5% afirma que fer-ne ús no li suposa cap inconvenient.  

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.