El Servei de Psiquiatria obre les portes als futurs emprenedors en salut del programa d·HEALTH Barcelona

Una enginyera biomèdica, un optometrista, una biòloga i un professional del marquèting i la comunicació han estat seleccionats per fer una immersió al Servei de Psiquiatria, on detectaran necessitats clíniques no resoltes.

25/02/2019

Viure el dia a dia d’un hospital per tal d’identificar aspectes susceptibles de ser millorats, com  protocols o procediments que podrien agilitzar-se o sistemes informàtics i espais físics que, amb algunes modificacions, s’adaptarien millor a l’usuari. Aquest és l’objectiu del programa de postgrau d·HEALTH Barcelona, impulsat per Biocat dins de la seva línia de desenvolupament de talent Moebio, que vol formar futurs emprenedors i innovadors en el sector de la salut.

Enguany, els estudiants seleccionats faran una immersió al Servei de Psiquiatria de Vall d’Hebron, que comença avui. Han resultat finalistes l’enginyera biomèdica Laura Escot, graduada a la Universitat de Barcelona; l’optometrista Adenay Padilla, amb experiència professional a Irlanda, Regne Unit, Estats Units i Espanya;  la biòloga Petra Stockinger, que ha desenvolupat investigacions en genètica i biologia molecular; i Rodolfo Teixeira , que ha treballat a màrqueting i comunicació del sector de la salut. 

El Servei de Psiquiatria de Vall d’Hebron es converteix així en el primer que rep participants de d·HEALTH Barcelona, que compten amb formació en ciència, enginyeria, disseny i/o negocis. “Una de cada quatre persones patirà trastorns mentals al llarg de la seva vida; això té un gran impacte en la ciutadania —destaca el Dr. Josep Antoni Ramos-Quiroga, cap del Servei de Psiquiatria—. Una de les àrees de la psiquiatria que presenta més oportunitats d’innovació en els últims anys és la relativa al big data. L’anàlisi massiva de dades pot ajudar a predir la recaiguda de pacients i treballar en la prevenció”. L’any passat, el Servei de Cardiologia va acollir estudiants d’aquest postgrau durant vuit setmanes.

d·Health és un dels quatre únics programes europeus inspirats en la metodologia del biodisseny de la Universitat de Stanford. Els participants viuen dos mesos d’immersió clínica a hospitals per detectar in situ necessitats clíniques reals no resoltes que poden donar lloc a nous productes o serveis. Al llarg del programa experimenten un cicle complet d'innovació, des de la identificació de la idea de negoci fins al disseny i prototipatge d'una solució viable i la recerca de finançament. En paral·lel, adquireixen coneixements en medicina, desenvolupament de negoci i habilitats en design thinking i lideratge creatiu, amb més de 70 professors internacionals procedents de la mateixa Stanford, Kaos Pilot o empreses de Silicon Valley, entre d’altres.

Incubadora de talent i start ups

Un total de 50 alumnes han participat a d·HEALTH Barcelona al llarg dels seus cinc anys d’història: el 90% han trobat feina en el sector salut i el 48% estan al davant del seu projecte empresarial. El programa impacta cada any a més de 1.100 persones del sistema de salut entre personal sanitari i hospitalari, pacients, mentors, venture capital, centres de recerca i tecnològics i altres actors clau.

D’altra banda, d·HEALTH Barcelona forma part del programa Innovation Fellowships de la iniciativa europea EIT Health, fet que permet als alumnes realitzar mobilitat internacional amb altres programes i formar part de l’extensa xarxa europea EIT Alumni un cop finalitzat el programa.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.