Jornada per avançar en el TDAH i les seves comorbiditats

El grup de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) ha organitzat la jornada “Avançant en el TDAH i les seves comorbiditats: projecte europeu CoCA (Comorbiditats del TDAH)”.

22/03/2019

El Trastorn per  Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH) és un trastorn del neurodesenvolupament, d’origen neurobiològic, que s’inicia en la infància però pot continuar en l’adolescència i l’edat adulta. Els pacients amb aquest trastorn poden tenir dificultats per mantenir l’atenció, amb una marcada hiperactivitat, així com una elevada impulsivitat. El TDAH pot generar un important impacte en la qualitat de vida de les persones que el pateixen, produint dificultats en el rendiment acadèmic o en l’activitat laboral o associant-se a un major risc d’accidents de trànsit o problemes de salut com l’obesitat o les addiccions.

 El grup de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) forma part del projecte europeu CoCA (Comorbiditats del TDAH). Com explica el Dr. Josep Antoni Ramos-Quiroga, cap del Servei de Psiquiatria de Vall d’Hebron i investigador principal del grup de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del VHIR, aquest projecte europeu “té l’objectiu d’estudiar la relació entre el TDAH i altres trastorns, com la depressió, l’ansietat, el consum de drogues o l’obesitat”. En aquest projecte hi participen 17 centres de 8 països europeus (Alemanya, Holanda, Regne Unit, Estònia, Noruega, Espanya i Dinamarca) i els Estats Units. “Nosaltres coliderem l’estudi PROUD, que avalua l’eficàcia de la luminoteràpia, l’activitat física reglada i controlada per una app mòbil i la teràpia convencional per prevenir la depressió i l’obesitat entre les persones amb TDAH”.

 En el marc d’una reunió dels principals líders del projecte europeu CoCA, el grup de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del VHIR ha organitzat la jornada “Avançant en el TDAH i les seves comorbiditats: projecte europeu CoCA”. “Aquesta jornada està dirigida als pacients i les seves famílies —afegeix el Dr. Josep Antoni Ramos-Quiroga—. D’aquesta manera hem pogut informar-los dels avenços sobre el TDAH i el risc de patir patologies com la depressió, l’ansietat, el consum de drogues o l’obesitat”. Com explica el cap de Psiquiatria de Vall d’Hebron, “al llarg de la vida, els pacients amb TDAH tenen un 40% més de risc de tenir problemes amb les drogues i un 30% més de risc de depressió”.

Aquest projecte ha rebut finançament del programa d’investigació i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea sota el conveni de subvenció nº 667302. 

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.