Es constitueix el Comitè de Transició del pacient pediàtric crònic a adults

Gestionarà la transició dels menors que deixen de ser atesos a l’Hospital Infantil i passen a ser atesos a l’Hospital General.

05/02/2020

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha posat en marxa un Comitè de Transició del pacient pediàtric crònic a l'edat adulta. Aquest comitè té l’objectiu de gestionar la transició dels menors que pateixen malalties cròniques i que assoleixen l’edat (al voltant dels divuit anys) per deixar de ser atesos a l’Hospital Infantil i per passar a ser atesos a l’Hospital General, que és l’hospital d’adults.

Aquesta transició s’ha de fer d’una manera estructurada i centrada en el pacient per garantir la continuïtat assistencial. Com explica la Dra. Mireia del Toro, del Servei de Neurologia Pediàtrica i coordinadora del Comitè, “els equips sanitaris de pediatria i d’adults s’han de coordinar perquè la transició sigui suau i al màxim de favorable per al pacient”. A més, la transició a vegades s’ha de fer amb equips professionals d’altres centres sanitaris com l’Atenció Primària o altres hospitals, fet que afegeix complexitat al trànsit.

D’altra banda, els adolescents, en aquesta transició,  “han d’aprendre a fer-se responsables de la seva malaltia i del tractament i fer-se càrrec d’adquirir la màxima qualitat de vida, entenent com la patologia s’interrelaciona amb els estudis o amb la feina”, explica el Dr. Antonio Moreno, cap de Secció de les Unitats d’Al·lèrgia Pediàtrica, Pneumologia Pediàtrica i Fibrosi Quística i coordinador del Comitè. L'ens també ajuda els pacients a perdre la por al canvi d’hospital, ja que a vegades el jove fa deu o quinze anys que es tracta a l’Hospital Infantil i al moment de fer el canvi poden aparèixer resistències.

L’altra vessant que es contempla és la professional, és a dir, el Comitè, de caràcter multidisciplinari (està compost per personal d’infermeria, personal mèdic, professionals de la psicologia i del treball social) serà l’encarregat de desenvolupar el programa de transició i els protocols adequats per a cada una de les patologies que es tracten a Vall d’Hebron.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.