Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
La Dra. Laura Soucek
En aquesta convocatòria, l'ERC ha concedit 255 beques per un import total de 652 milions d’euros. De les 1.892 propostes rebudes només el 14% de les propostes han estat seleccionades.
La Dra. Laura Soucek, professora ICREA, directora del Programa de Terapèutica Experimental i cap del Grup de Modelització de Teràpies Antitumorals del VHIO, que forma part del Campus Vall d'Hebron, ha rebut una ERC Advanced Grant, del Consell Europeu de Recerca (ERC en les sigles a anglès). Només prop d'un 14% dels investigadors que aspiraven a aconseguir una d'aquestes beques ho ha aconseguit.
Dotada amb 2,5 milions d'euros, aquesta beca que es concedeix a líders destacats de la recerca a Europa en el marc del Programa Horizon Europe servirà per maximitzar l'ús del primer inhibidor de la proteïna MYC clínicament viable a través del projecte MYCiMAX.
El primer inhibidor de l'oncogè MYC a superar un assaig clínic
MYC és un oncogèn desregulat a la majoria dels càncers humans. A les cèl•lules normals, és un factor de transcripció estretament regulat que contribueix al creixement, la divisió cel•lular i el metabolisme. No obstant això, a les cèl•lules tumorals, l'expressió de MYC s'altera, cosa que fa que els tumors creixin, prosperin i resisteixin el tractament. El paper indiscutible de MYC com a regulador dels programes intra i extracel•lulars de tumorogènesi el converteixen en una de les dianes "més buscades" a la teràpia contra el càncer. Tot i així, cap inhibidor de MYC no ha aconseguit encara l'aprovació clínica.
Després de més de 20 anys de recerca i del disseny d'Omomyc, una miniproteïna inhibidora de MYC, la Dra. Laura Soucek ha desenvolupat el primer fàrmac, OMO-103, que ha completat amb èxit un assaig clínic de fase Ia i que ara està sent testejat en un segon assaig fase Ib en combinació amb el tractament estàndard en pacients amb càncer de pàncrees.
L´objectiu del projecte MYCiMAX és maximitzar l´ús d´aquest compost, com a eina tant terapèutica com d´estudi, obrint noves línies de recerca en diferents aspectes de la biologia de MYC.
Explorar la biologia de MYC i l'ús potencial d'Omomyc a diversos escenaris
Entre els objectius específics del projecte és ser capaços de trobar la manera que Omomyc creui de manera eficient la barrera hematoencefàlica per poder tractar amb aquest fàrmac pacients amb glioblastoma i/o metàstasis cerebrals. També explorarà la combinació d'Omomyc amb altres teràpies dirigides, com els inhibidors de PARP i KRAS, amb la intenció de conèixer millor el paper de MYC en la reparació del dany a l'ADN i els mecanismes moleculars que expliquen la cooperació entre diferents oncogens. Finalment, els investigadors tractaran de caracteritzar tumors com a subtipus del càncer de pulmó de cèl•lules petites i de tumors de l'estroma gastrointestinal amb característiques moleculars específiques que també es podrien beneficiar d'un tractament amb Omomyc.
“Cada un dels objectius del projecte” explica la Dra. Soucek “explora nous aspectes de la biologia de MYC, traçant noves línies de recerca al voltant de l'oncogèn més desregulat en tumors humans, a més de tenir aplicabilitat translacional immediata en propers assajos clínics de Omomyc”.
En aquesta convocatòria, l'ERC ha concedit 255 beques, d'un total de 1.892 propostes rebudes, fet que suposa que tan sols el 13,9% dels projectes han estat seleccionats. D'Espanya han estat escollits 13 projectes més, a banda del de la Dra. Laura Soucek. Les ajudes, per un total de 652 milions d'euros, donen suport a investigacions d'avantguarda en una àmplia gamma de camps, des de la medicina i la física fins a les ciències socials i les humanitats.
Al següent link es pot ampliar tota la informació sobre els resultats d'aquesta convocatòria https://erc.europa.eu/sites/default/files/2024-04/erc-2023-adg-results-all-domains.pdf
Oncologia Mèdica, Hospital General
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.