La SEC ens acredita l’excel•lència assistencial en ecocardiografia transesofàgica

La Sociedad Española de Cardiologia (SEC), a través del procediment SEC-EXCELENTE ecocardiograma transesofàgica (ETE), ha entregat les primeres acreditacions a aquells hospitals que compleixen els estàndards de qualitat.

02/03/2018

L’ecocardiograma transesofàfica (ETE) és una tècnica semi invasiva de capital importància en el diagnòstic de les malalties cardiovasculars, així com en el monitoratge de la majoria de les cirurgies cardíaques i de les diferents tècniques de cardiologia intervencionista. En un context on resulta necessari desenvolupar estàndards i guies d’actuació que garanteixen la qualitat dels processos sanitaris, la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC) ha atorgat l’acreditació SEC-EXCELENTE ecocardiograma transesofàgica (ETE) a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i a altres 12 hospitals.

El procediment de l’ecocardiograma transesofàgica s’emmarca dintre del projecte SEC-EXCELENTE, l’objectiu del qual és contribuir a la millora continua de la qualitat assistencial tant en l’àmbit dels serveis clínics com en l’ordenació i la gestió dels recursos.

El procés d’acreditació del procediment ETE consta de tres fases: revisió de la documentació sol·licitada, auditoria i informe final amb la consegüent emissió del certificat d’acreditació d’excel·lència. Després de la revisió de tota la documentació aportada per part del centre sanitari, s’elabora un informe d’auditoria, amb una descripció de les troballes i les opcions de millora si es precisen, així com una proposta d’acreditació (o rebuig) de l’acreditació, que s’eleva al Comitè Científic de SEC-EXCELENTE. Si la valoració final del Comitè és favorable, la SEC emet un certificat d’acreditació d’excel·lència del procediment a la unitat corresponent, reconeixent el compliment dels estàndards de qualitat establerts.

En l’entrega d’acreditacions de SEC-EXCELENTE ETE han participat el Dr. Andrés Íñiguez, expresident de la SEC; el Dr. Francisco Ruiz Mateas, coordinador de SEC-EXCELENTE; la Dra. Violeta Sánchez, coordinadora del grup de treball que va elaborar el document d’estàndards del procediment ETE, i el Dr. Artur Evangelista, del Servei de Cardiologia de l’Hospital General Universitari Vall d’Hebron, entre altres experts.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.