Més de 3.500 pacients vulnerables ja han estat vacunats de la COVID-19 a Vall d’Hebron

Els pacients vulnerables són els trasplantats d’òrgans sòlids, els trasplantats de progenitors hemopoiètics, els pacients oncològics en tractament amb quimioteràpia i els que tenen neoplàsies hematològiques.

16/04/2021

Els pacients oncològics, hematològics i trasplantats són persones que per la seva patologia són vulnerables a tot tipus d’infeccions, sobretot les més agressives com ara la del SARS-CoV-2. Per aquest motiu, aquest col·lectiu és dels primers a ser vacunats en la campanya de vacunació de la COVID-19.

Així, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron des de mitjans de febrer fins a data 30 de març ja ha administrat la primera dosi a 3.499 pacients amb aquest tipus de patologies, dels quals 928 han rebut també la segona dosi. Primer es van convocar els pacients trasplantats d’òrgans sòlids (ronyó, fetge i pulmó) i els trasplantats de progenitors hemopoiètics (de medul·la òssia). Posteriorment, s’han vacunat els pacients oncològics en tractament amb quimioteràpia o que fa menys de tres mesos que l’han acabat i pacients amb neoplàsies hematològiques. El ritme de vacunació actual d’aquests col·lectius a Vall d’Hebron és d’entre 200 i 250 pacients cada dia.

“Prioritzar aquests pacients és indispensable”, assegura la Dra. Magda Campins, cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia, “perquè són persones immunodeprimides; és a dir, que la seva patologia provoca que el sistema immunitari no desenvolupi els mecanismes de defensa suficients per combatre el virus”.

Els pacients amb esclerosi múltiple i amb immunodeficiències primàries, grups prioritaris

Des del 8 d’abril, els pacients amb esclerosi múltiple estan sent vacunats, començant amb els que tenen un grau més elevat de discapacitat, els que reben tractaments immunosupressors i els de més edat. A partir del 19 d'abril es vacunaran els pacients amb immunodeficiències primàries a partir dels 16 anys excepte els dèficits d’IgA.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.