Noves butaques de lactància per a mares amb nadons prematurs gràcies a la donació d’Humana RT Fundació

Amb una aportació de 25.000 €, Humana RT Fundació farà possible la renovació de les butaques de lactància del Servei de Neonatologia per oferir més confort a les mares i famílies, fomentar la lactància materna i disminuir el temps d’ingrés a l’Hospital.

10/05/2024

La lactància materna en nadons prematurs és una de les pràctiques que s’inclou en el model del Servei de Neonatologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, que es centra en el benestar del nadó i les seves famílies. Ara, gràcies a la solidaritat d’Humana RT Fundació, institució centrada a ajudar persones amb risc d’exclusió social o problemes de salut, el Servei de Neonatologia podrà adquirir noves butaques de lactància per a les mares que han de passar temps acompanyant els seus petits ingressats en aquest servei. Aquest va ser un dels motius que va impulsar a la Fundació a fer aquesta donació, ja que una de les seves treballadores va estar durant tres mesos en aquest servei cuidant el seu fill prematur.

“Aquesta donació ens permetrà oferir unes butaques de més qualitat, més confortables, ja que són un símbol clau del nostre compromís amb la cura integral dels nadons prematurs i el suport a les seves famílies. A més, és un recordatori constant que cada moment de connexió entre pares i fills és fonamental i pot marcar una diferència significativa en el viatge cap al desenvolupament i el benestar d'aquests nadons”, ha afirmat el Dr. Félix Castillo, cap del Servei de Neonatologia.

Les estades dels nounats a l’Hospital es poden prolongar i, per tant, és essencial tenir unes butaques de lactància còmodes per aconseguir que les mares estiguin tant relaxades possibles durant aquesta etapa tan important pel creixement del nadó. La lactància materna és considerada el mètode de referència per a l'alimentació i criança del lactant. La llet materna cobreix les necessitats nutricionals del nadó per al seu adequat creixement i desenvolupament físic. A més, des del punt de vista emocional assegura l'establiment d'un vincle entre mare-fill/a.

En aquestes butaques també permeten fer el ‘mètode cangur’ o pell amb pell. Aquest mètode se centra a recrear les sensacions que el nadó percep quan és dins l'úter, com l'olor, la veu de la mare i el seu batec. Múltiples estudis han demostrat que aquesta pràctica redueix l'estrès dels nadons, disminueix el dolor, millora la termoregulació, afavoreix el neurodesenvolupament i ofereix més estabilitat cardiorespiratòria.

“El contacte pell amb pell aporta innombrables beneficis tant per als familiars com per als nadons que tenim ingressats al nostre servei. És per això que considerem imprescindible oferir unes butaques còmodes i reclinables que puguin millorar el contacte íntim i, per tant, afavorir la vinculació entre el binomi família/nadó. En el cas de l'alletament, la butaca té un paper clau, ja que les mares passen moltes hores al dia alletant al seu nadó i es necessari que adoptin una posició correcta per afavorir la comoditat durant la lactància”, ha explicat Raquel Rodríguez, supervisora del Servei de Neonatologia.

Un Servei centrat en el nadó i les seves famílies

El Servei de Neonatologia de Vall d’Hebron és referent en diverses tècniques per millorar la qualitat de vida dels nadons, està dotat amb la tecnologia més avançada i se centra a potenciar l'aprenentatge i participació continus dels pares i mares en l’atenció i cura del nadó, sempre en estreta col·laboració amb els professionals d’infermeria. A més, s’afavoreix la política de portes obertes per fomentar la pràctica del contacte pell amb pell, o mètode cangur, amb mares i pares, i la lactància materna. Fruit de tot, és el primer Servei d’Espanya que ha aconseguit acreditar-se per a la formació NIDCAP.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.