SEOM fa un nou lliurament de les seves beques per a Oncologia Mèdica amb un paper destacat de VHIO

Fins a sis professionals del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), que forma part del Campus Vall d’Hebron, es podran beneficiar d’aquesta edició de les Beques SEOM.

20/10/2022

Un any més, la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (SEOM) ha fet públic el llistat de les seves beques i premis per fomentar la recerca clínica del càncer. En total s'han lliurat 46 beques, el nombre més alt fins avui, per a les quals s'ha comptat amb una dotació de 1.227.000 euros. Fins a sis professionals del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) s’han beneficiat d’aquestes beques.

La presidenta de SEOM, la Dra. Enriqueta Felip, que a més és la cap del Grup de Tumors Toràcics i Càncer de Cap i Coll de VHIO i cap de secció del Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, ha remarcat "el compromís ferri que tenim per obtenir finançament a través de recursos propis i d'entitats col·laboradores amb l'objectiu d'impulsar la recerca clínica i translacional, fomentar la formació en centres de referència i generar una xarxa de coneixement entre els oncòlegs mèdics espanyols perquè la seva feina reverteixi en la nostra societat, en el nostre sistema de salut i en els pacients amb càncer".

Segons apunta la Dra. Felip, "la recerca és fonamental en la lluita contra el càncer. Sense recerca no hi ha avenços, i, per tant, no hi ha beneficis per als nostres pacients. Gràcies a la recerca s'ha aconseguit identificar biomarcadors, mecanismes de resistència a tractaments convencionals, i s'ha pogut desenvolupar tractaments dirigits, entre d'altres. És essencial tant la recerca clínica com la preclínica, que és la base sobre la qual es pot continuar avançant".

Paper destacat de VHIO a les beques

Entre les ajudes que s'han lliurat a investigadors i investigadores de VHIO destaquen les dues beques rebudes per la Dra. Cristina Suárez, del Grup de Tumors Genitourinaris, del SNC i Sarcoma, i per la Dra. Meritxell Bellet, del Grup de Càncer de Mama i Melanoma.

D'aquesta manera, la Dra. Cristina Suárez ha rebut la beca SEOM/BMS per a projectes de recerca translacional en immunooncologia. El projecte que s’ha seleccionat cercarà la validació del valor predictiu de la signatura d'expressió gènica VIGex-RCC, una eina desenvolupada íntegrament a VHIO que permet saber si un tumor està inflamat. La Dra. Suárez se centrarà a utilitzar aquesta eina amb pacients de càncer renal metastàtic tractats amb combinacions basades en immunoteràpia en primera línia.

Per la seva banda, la Dra. Meritxell Bellet ha rebut la beca SEOM/FECMA per a projectes de recerca en càncer de mama. En el seu cas servirà per desenvolupar l'estudi LABEL, mitjançant el qual es cercarà redefinir el pronòstic del carcinoma lobel·lar invasiu de mama en estadi precoç. En concret l'estudi de la Dra. Bellet se centrarà en la validació d'un nou punt de tall de Ki67, una proteïna nuclear que està relacionada amb la proliferació cel·lular en els tumors i per tant suposa un important marcador pronòstic i predictiu del càncer.

Però, a més d'aquestes dues beques, dos professionals relacionats amb VHIO han rebut algun tipus d'ajuda de SEOM. Així, el Dr. Alberto Hernando Calvo ha rebut una beca SEOM – Fundació Cris contra el càncer per al retorn de joves investigadors, que li permetrà tornar a VHIO després de la seva estada al Princess Margaret Cancer Centre del Canadà. I el Dr. Oriol Mirallas ha estat seleccionat per a una borsa de viatge SEOM que li permetrà fer una estada de dos mesos a l'MD Anderson Cancer Center dels Estats Units.

Premis destacats per a dues investigadores de VHIO

Dues oncòlogues i investigadores de VHIO han rebut premis destacats en aquesta edició. La Dra. Nadia Saoudi ha rebut un dels dos Premis SEOM/MERCK “Som futur”, amb els quals es vol premiar la tasca dels metges residents d'Oncologia Mèdica, i la Dra. Iosune Baraibar el premi SEOM a la millor tesi doctoral d’investigadors joves.

En total s'han lliurat 46 beques, el nombre més alt fins avui, per a les quals s'ha comptat amb una dotació de 1.227.000 euros

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.