Torna Bufa la Bombolla per a la recerca en immunodeficiències primàries

Vall d'Hebron i la Barcelona PID Foundation engeguen Bufa la Bombolla un amy més

29/11/2021

Vall d’Hebron, juntament amb la Barcelona PID Foundation, posa en marxa la segona edició de la campanya Bufa la Bombolla per recaptar fons per a la investigació en immunodeficiències primàries (IDP). Aquesta vegada compta amb el suport de SORLI i del científic Dani Jiménez, que exercirà de padrí de la iniciativa.

Ja estan a la venda els 5.000 pots de bombolles solidàries als establiments SORLI. El preu és de 2,5 euros que es destinaran a la investigació de les IDP per part dels investigadors del grup d’Infecció en el Pacient Pediàtric Immunodeprimit del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).  Els diners que es recaptin serviran per finançar projectes de detecció precoç i/o millores de tractaments en els que ja fa anys que l’equip dirigit pel Dr. Pere Soler, cap de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, cap del grup d’infecció en el pacient pediàtric immunodeprimit del VHIR i president de la Barcelona PID Foundation, porten a terme.

La Barcelona PID Foundation porta des de 2014 treballant per pacients de pediatria amb Immunodeficiències primàries (IDP) i les seves complicacions infeccioses per tal de no només saber més d’aquestes patologies sinó també treballar amb pacients i familiars acompanyant-los durant tot el procés.  

Per al Dr. Pere Soler és fonamental donar a conèixer aquest grup de malalties: “el coneixement de les immunodeficiències primàries per part de la població general és clau per permetre un diagnòstic precoç d’aquest grup de malalties. Un diagnòstic precoç s’associa clarament a un millor pronòstic”.

Sobre la campanya

Bufa la Bombolla es va impulsar gràcies als pares de la Martina, una pacient amb IDP que tot i ser intervinguda, encara pateix dures seqüeles de la malaltia que, entre altres coses, li impedeixen anar a l’escola o fer servir el transport públic.

L’acció va néixer l’any 2017 a Malgrat de Mar, el poble on viu la Martina amb la seva família, i des d’aleshores el que va començar com una venda de pots de bombolles a amics i familiars s’ha acabat convertint en un esdeveniment solidari massiu gràcies a l’impuls del VHIR i la Barcelona PID Foundation amb altres col·laboradors.

Per a Sorli “és un exercici de solidaritat col·laborar en aquesta iniciativa pel que fa a ajudar a aconseguir ingressos per a la investigació de les IDP i també pel que fa a generar un major grau de sensibilització social que permeti que aquests tipus de campanyes tinguin més recorregut”.

Quan obtinguis el teu pot de bombolles no oblidis compartir-lo a xarxes amb l’etiqueta #BufaLaBombolla perquè tothom sàpiga que has col·laborat i donar a conèixer la iniciativa. Això serà clau perquè els investigadors puguin aconseguir tot el suport econòmic possible per seguir investigant aquestes malalties tan desconegudes.

Junts podem aconseguir millores pels pacients d’avui i demà. Suma’t a #BufaLaBombolla.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.