Un terç dels ciutadans atesos per l’equip de Psiquiatria de Vall d’Hebron en el marc de la pandèmia de COVID-19 demanen suport emocional per ansietat

Des de que es va posar en marxa aquest servei de teràpies virtuals, que és públic i obert a tota la ciutadania, l’equip de Psiquiatria ja ha atès un centenar de persones, tant per via telefònica com per videotrucada. 

11/04/2020

Una tercera part de les persones que han sol·licitat el nou servei de suport emocional que ofereix el Servei de Psiquiatria de Vall d’Hebron pateix ansietat. “Aquest i altres trastorns psicoemocionals són respostes habituals de l’organisme davant d’una situació extraordinària com la que està vivint tota la societat en el marc de la pandèmia de COVID-19”, explica el Dr. Antoni Ramos Quiroga, cap del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Després de l’ansietat, la següent tipologia de demanda té a veure amb la dificultat de relació amb la família amb el confinament o la dificultat de maneig de familiars que tenen diversitat funcional. També hi ha una petita part de les persones que tenen demandes relacionades amb el dol de persones difuntes i d’altres que pateixen problemes de salut.

Des de que es va posar en marxa aquest servei de teràpies virtuals, que és públic i obert a tota la ciutadania, l’equip de Psiquiatria ja ha atès un centenar de persones, tant per via telefònica com per videotrucada. Per demanar el suport emocional només cal entrar a l'apartat sobre el coronavirus SARS-CoV-2 que es troba a la pàgina web del Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, omplir el formulari i en menys de 48 hores els professionals es posen en contacte amb la persona.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.