Una pacient de càncer de Vall d’Hebron escriu ‘Una habitació privada’, un cant a la vida

Angelina, una pacient ucraïnesa de 40 anys amb infiltració leptomeníngea per càncer de pit, un diagnòstic segons tots els indicis irreversible, va expressar al personal sanitari que l’atén a Vall d’Hebron la seva voluntat que el seu relat es publiqués.

28/10/2022

En ser informada d’un diagnòstic segons tots els indicis irreversible, un adenocarcinoma en fase 4 amb infiltració leptomeníngea per càncer de pit, Angelina, una pacient ucraïnesa de 40 anys va començar a escriure. “Els problemes van desaparèixer, l’escàndol va desaparèixer, els temes importants van desaparèixer. Tota pressa després d’aquell moment semblava tan petita en comparació amb l’eternitat, amb la vida i la mort, amb tot el que és desconegut que ens espera, a l’altra banda”, reflexiona al seu relat, 'Una habitació privada'. Segons exposa, la proximitat de la mort va portar-la a meravellar-se per la vida en el seu sentit més essencial. “Els ocells cantant al matí, un raig de sol arrossegant-se per la paret sobre el llit, les fulles daurades d’un arbre colpejant a la meva finestra, el cel blau profund de tardor, els sorolls de la ciutat quan es desperta”. És per això que Angelina va expressar al personal sanitari que l’atén a Vall d’Hebron la seva voluntat que el seu relat es publiqués: volia compartir la seva epifania, la vida és meravellosa. 


Llegeix íntegre el relat: 'L'habitació privada' 
 

Comparteix-lo:

Documents adjunts

Document

L’habitació privada.pdf

L'habitació privada

Baixa

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.