Vall d’Hebron assisteix a l’acte d’entrega de les acreditacions als CCEC

Una representació de professionals de Vall d’Hebron han assistit a l’acte  d’entrega de les acreditacions als Centres Compromesos amb l'Excel·lència en Cures d’Infermeria (CCEC), que s’ha celebrat a l’Institut de Salut Carlos III.

13/02/2018

L’acreditació l’atorga l’Associació d’Infermeres d’Ontario (RNAO) del Canadà a través de la Unitat d’Investigació de Cures de la Salut de l’Institut de Salut Carlos III (Madrid) i el Centre Col·laborador Espanyol de l’Institut Joanna Briggs, per haver implantat Guies de Pràctica Clínica basades en Evidència en Cures. D’aquesta manera, Vall d’Hebron es manté entre els millors centres hospitalaris internacionals Compromesos amb l’Excel·lència en Cures. Aquest programa de reconeixement rep el nom de BPSO (Best Practice Spotlight Organizations).

L’acte d’entrega es va celebrar el 12 de febrer i va estar presidit per Javier Castrodeza, secretari general de Sanitat i Consum, acompanyat de Jesús F. Crespo, director de l’Institut de Salut Carlos III, i de Doris Grinspun, directora executiva de l’Associació d’Infermeres d’Ontario (RNAO). Durant l’esdeveniment, altres 25 centres sanitaris de l’Estat han rebut acreditacions.

L’any 2015, Vall d’Hebron es va convertir en el primer hospital català a ser reconegut com a Centre Compromès amb l’Excel·lència en Cures d’Infermeria. L’Hospital va aconseguir l’acreditació després de tres anys d’intens treball que va implicar més de 150 professionals de 16 unitats.

Vall d’Hebron va implantar i avaluar l’impacte de dues Guies de Bones Pràctiques: “Cura i maneig de l’ostomia” i “Prevenció de caigudes i lesions derivades de les caigudes en gent gran”, i va iniciar la implantació de la guia “Valoració i maneig de l’úlcera del peu diabètic”.

Les Guies de Bones Pràctiques són eines que proporcionen directrius i recomanacions per “ajudar als professionals i també als usuaris en la presa de decisions en les cures de la salut basades en l’evidència científica, per disminuir la variabilitat, potenciar la seguretat i contribuir a la salut dels pacients”, assenyala Montserrat Martínez, líder del projecte BPSO (Best Practice Spotlight Organizations) a Vall d’Hebron.

Ara, l’Hospital ha estat reacreditat gràcies al fet que ha presentat excel·lents resultats sobre les guies implementades. A més, Vall d’Hebron ha ampliat el nombre de professionals que apliquen aquestes guies. Dels 150 professionals que les aplicaven fa tres anys, ara s’ha passat a més de 800 que les fan servir en la seva pràctica clínica diària. Tanmateix, l’Hospital ha consolidat l’aplicació de les recomanacions de la guia del peu diabètic i ha iniciat la implantació de la guia de lactància materna.

 

Acte a Vall d’Hebron

El passat 6 de febrer es va celebrar un acte a Vall d’Hebron per reconèixer la gran feina dels professionals, que ha permès assolir aquesta important acreditació. Durant l’acte, el Dr. Vicenç Martínez Ibáñez, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, va destacar que aquesta “nova acreditació internacional demostra que les cures que es fan a l’Hospital són segures i d’excel·lència”.

Per la seva banda, Maria Àngels Barba, directora d’Infermeria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, va assenyalar que aquesta reacreditació demostra que “estem compromesos amb l’excel·lència en cures infermeres basades en l’evidència científica”.

Finalment, Montserrat Artigas, directora de Cures de l'Institut Català de la Salut, va felicitar l’Hospital per aquesta reacreditació i ha recordat que “aquesta aventura va començar fa sis anys, quan Vall d’Hebron va presentar la seva candidatura, basada en l’evidència científica, que va possibilitar que fos el primer centre català en rebre-la”.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.