Vall d'Hebron és l'hospital de l'Estat que més trasplantaments de pulmó va realitzar el 2021, amb un total de 86

L’any passat Vall d’Hebron va convertir-se en el primer centre de l’Estat en realitzar un trasplantament pulmonar a un pacient post-COVID. Es tracta d’un home de 51 anys que va rebre un trasplantament dels dos pulmons després de 122 dies connectat a un dispositiu ECMO a l’UCI a causa de la malaltia. 

21/01/2022

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron és el centre que més trasplantaments de pulmó va realitzar a tot l'Estat el 2021, amb un total de 86 trasplantaments, superant la xifra de l'any anterior, quan ja va convertir-se en el líder en l'àmbit espanyol amb 72 trasplantaments de pulmó. Al 2021, dels 362 trasplantaments de pulmó realitzats a l’Estat, 86 s’han dut a terme a Vall d’Hebron. “Vall d’Hebron porta molts anys sent el programa més actiu de trasplantament pulmonar en territori espanyol amb diferència, això es deu a un equip professional molt consolidat, amb més de trenta anys d’experiència. Som centre de referència en trasplantament de pulmó a Catalunya, Aragó i Illes Balears i a Portugal per a trasplantament de pulmó infantil”, avalua el Dr. Alberto Jauregui, cap del Servei de Cirurgia Toràcica i Trasplantament Pulmonar de Vall d’Hebron. “Malgrat la pandèmia, hem mantingut aquest lideratge, hi ha molt pocs hospitals arreu del món que facin més de 50 trasplantaments pulmonars a l’any i en som un d’ells. S’ha d’agrair no només als professionals de cirurgia toràcica i trasplantament de pulmó sino també a pneumologia, anestèsia, UCI i infermeria per la seva expertesa professional i qualitat humana”. “El nostre agraïment més gran és per als donants i les famílies, que són els vertaders herois de les històries dels trasplantaments”, rebla el Dr. Alberto Jauregui.

L’any passat Vall d’Hebron va convertir-se en el primer centre de l’Estat en realitzar un trasplantament pulmonar a un pacient post-COVID. Es tracta d’un home de 51 anys que va rebre un trasplantament dels dos pulmons després de 122 dies connectat a un dispositiu ECMO a l’UCI a causa de la malaltia. La inflamació provocada pel coronavirus havia causat danys irreversibles als pulmons. A més, l’Hospital Infantil va fer per primera vegada a Espanya un transplantament de pulmons en aturada cardíaca controlada (asistòlia controlada) a un nadó per trasplantar-los a un receptor pediàtric menor de 24 mesos.

A Vall d’Hebron va realitzar-se al llarg de l’any passat un total de 277 trasplantaments, superant la xifra de l’any anterior, quan se’n van fer 265. Aquesta xifra converteix Vall d’Hebron en líder en nombre de trasplantaments a Catalunya, seguit per l’Hospital de Bellvitge (259) i per l’Hospital Clínic (239). A més, l'Hospital Infantil va ser, amb 35 intervencions, el centre que més trasplantaments va fer a Catalunya.

Per tipus d'òrgan trasplantat, s’han fet 121 trasplantaments de ronyó adults i 6 pediàtrics. Segueix el pulmonar, amb 86 trasplantaments (80 adults i 6 pediàtrics), i el tercer lloc l'ocupa l'hepàtic, del qual se n'han fet 61 (41 adults i 20 pediàtrics). En trasplantament cardíac s'han fet 4 operacions, totes en pacients pediàtrics.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.