Vall d’Hebron fa el tercer trasllat aeri amb ECMO d’un pacient pediàtric, el segon en edat lactant

Quan els professionals sanitaris de l’Hospital Universitari Son Espases van constatar que la pacient no reaccionava al tractament, van contactar amb Vall d’Hebron, que va destinar un equip a Mallorca per connectar la nena a la màquina d’ECMO.

24/03/2021

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha realitzat el tercer trasllat aeri d’un pacient pediàtric connectat a la màquina ECMO, el segon en edat lactant (menys de dos anys). La nena, de només 17 mesos, havia estat pacient de Vall d’Hebron per una cardiopatia congènita però vivia a les Illes Balears. La nena va patir un empitjorament ràpid i greu de la seva malaltia cardíaca.

Quan els professionals sanitaris de l’Hospital Universitari Son Espases van constatar que la pacient no responia al tractament convencional, van contactar amb la Unitat de Cures Intensives pediàtriques de Vall d’Hebron, que va destinar un equip multidisciplinari (dos pediatres, dos infermers i un cirurgià cardíac) a Mallorca per connectar la nena a la màquina d’ECMO (oxigenació amb membrana extracorpòria), que substitueix temporalment la funció del pulmó o del cor i permet que els òrgans descansin quan no funcionen correctament. Ara, la pacient està sent atesa a l’UCI pediàtrica. “Accions tan complexes com aquesta són possibles gràcies a l’expertesa de l’equip ECMO de Vall d’Hebron i a la coordinació amb tots els agents implicats en l’operació”, assegura el Dr. Joan Balcells, cap de la Unitat de Cures Intensives Pediàtriques de Vall d’Hebron.

El passat mes de novembre l’equip ECMO de Vall d’Hebron va traslladar en avió de Mallorca a Barcelona una noia de 12 anys connectada a l’ECMO que es trobava crítica per una miocarditis causada per la COVID-19.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.