Vall d’Hebron organitza la III Jornada de Comissions de Millora de la Pràctica Clínica de Catalunya

Les comissions de Millora de la Pràctica Clínica donen suport als professionals en la identificació, avaluació i reducció de pràctiques innecessàries, inadequades i de poc valor clínic per tal de garantir una assistència de qualitat.

19/06/2018

La Unitat de Millora de la Pràctica Clínica – Direcció de Processos de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron organitza aquest divendres 22 de juny la III Jornada de Comissions de Millora de la Pràctica Clínica de Catalunya, dirigida a professionals assistencials i relacionats amb la millora de la pràctica clínica. En aquesta tercera edició de les Jornades de Comissions de Millora de la Pràctica Clínica es reuniran les comissions de diversos centres sanitaris de Catalunya per compartir i debatre les experiències, metodologies, èxits, reptes i recerca al voltant de la millora de l’adequació.

L’objectiu de les comissions de millora de la pràctica clínica és avaluar els processos assistencials per detectar àrees de millora, eliminar pràctiques que no aporten valor, i avançar en l’eficàcia de l’assistència i la seguretat dels pacients. D’aquesta manera es vol evitar, per exemple, el sobrediagnòstic o la realització de proves que nos són necessàries, que aporten poc valor i que poden posar en perill la seguretat i el benestar dels pacients.

 

Comissió de Millora de la Pràctica Clínica de Vall d’Hebron

En aquest sentit, Vall d’Hebron va crear la Comissió de Millora de la Pràctica Clínica l’any 2016, que, actualment dirigida pel Dr. Sergi Bellmunt, cap de Servei de Cirurgia Vascular, i que està formada per un total de 15 professionals multidisciplinaris de tots els àmbits assistencials, com Infermeria, Medicina, Urgències, Ginecologia o Obstetrícia, tant de l’esfera diagnòstica com terapèutica. Els professionals d’aquesta comissió dissenyen estratègies per identificar i reduir pràctiques de poc valor a l’Hospital.

La comissió s’emmarca dins de la Direcció de Processos, dirigida per la Dra. Soledad Romea, que té com a reptes millorar l’agilitat de l’atenció, la seguretat dels pacients i l’adequació de la pràctica clínica.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.