Vall d'Hebron participa en un assaig clínic per avaluar l'eficàcia i la seguretat de selinexor a dosis baixes en pacients amb COVID-19 greu

L'estudi mesurarà el temps transcorregut fins a la millora clínica avaluant paràmetres com la febre, la saturació d'oxígen o la freqüència respiratòria.

26/04/2020

Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus lidera un assaig clínic promogut per Karyopharm Therapeutics que estudiarà els efectes de selinexor, un fàrmac indicat per tractar el càncer, en pacients amb COVID-19 greu. Vall d'Hebron és un dels dos únics centres de l'Estat que hi participen i ja hem inclòs el primer pacient. L'altre centre és l'Hospital de Salamanca i en els propers dies s’afegiran nous hospitals d’arreu del món.

El Dr. Benito Almirante, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i cap del grup de recerca en Malalties Infeccioses del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) serà el responsable de coordinar l'assaig clínic.

Es tracta d'un assaig en fase II aleatoritzat i simple cec que avaluarà l'activitat i la seguretat de selinexor (KPT-330) oral a dosis baixes en pacients amb infecció greu per COVID-19. Es reclutaran 230 pacients.

Els pacients que se sotmetran a aquest tractament es troben en una situació clínica d'urgència posterior a un diagnòstic de COVID-19 confirmat per PCR i han de ser majors de 18 anys.

L'estudi mesurarà el temps transcorregut fins a la millora clínica avaluant aspectes clínics com l'absència de febre durant 24h sense necessitat d'antipirètics (paracetamol), una saturació d'oxigen superior o igual a 94 % sense suport d'oxigen, o una freqüència respiratòria inferior o igual a 24 respiracions per minut, entre altres paràmetres.

D'altra banda es recolliran també altres aspectes com la taxa de mortalitat al cap de 28 dies, el percentatge de pacients que ha requerit ventilació mecànica o ingrés a l'UCI, l'evolució general dels pacients segons l'edat (majors o menors de 70 anys), etc.

De la mateixa manera s'analitzaran els efectes antiinflamatoris i immunitaris de selinexor, així com la seva tolerabilitat i seguretat a dosis baixes per determinar la capacitat d'aquest fàrmac per modificar el curs de la malaltia.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.