Anestesiologia i reanimació

Des de fa més de trenta anys, el nostre Servei està acreditat pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social d’Espanya per a la formació de residents en anestesiologia i reanimació. Tots els membres del Servei són docents i 12 d’ells són a més tutors. Es pot destacar que alguns membres són professors de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma, màsters, cursos, formen part de projectes de recerca, són autors de publicacions...

Places acreditades

12

Grups de recerca
Document

Itinerari formatiu d'Anestesiologia i reanimació

Contacta amb la unitat docent

La nostra Unitat Docent acull estudiants de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, a residents i a especialistes. Cada any, forma en les competències transversals i específiques d’Anestesiologia i Reanimació, així com en les “Entrustable Professional Activities” (EPA, sigles en anglès d’activitats professionals que es poden encomanar) d'un anestesiòleg a més de 120 metges residents (45 dels quals són residents propis del servei) i complementa la formació de més de 20 especialistes en anestesiologia i altres especialitats. També ofereix un programa internacional de formació avançada en Anestesiologia Pediàtrica. 

Al nostre Campus hi ha l’oportunitat d’atendre, aprendre i reflexionar sobre l’assistència que es duu a terme en tota mena de patologies. Per facilitar la integració al Servei i especialitat, durant el primer mes de rotació, el resident es forma en competències transversals, a través de la Unitat de Docència de l’Hospital, i en les bàsiques d’Anestesiologia i Reanimació, a través d’un pla formatiu personalitzat. El pla de formació individual dels nostres residents, a més de l’assistència en les diferents àrees, sessions i cursos obligats, inclou participar en els mòduls teoricopràctics dissenyats específicament per a cada any formatiu. Aquests estan dirigits per experts en la competència objecte d’estudi.

Els esforços de la nostra Unitat Docent van adreçats a formar professionals excel·lents, reflexius, amb esperit crític per i per a la societat actual. 

Per què és recomanable fer l’especialitat a Vall d’Hebron?

  • Perquè es duu a terme una docència que vetlla per una pràctica clínica segura i de qualitat, amb una Coordinació de Docència que revisa i supervisa constantment els protocols i coneixements impartits.
  • Perquè preparem per a un futur en el qual el resident pot dur a terme anestesiologia i reanimació aplicades en totes les especialitats existents i a qualsevol hospital assistencial.
  • Perquè hem format més de 400 professionals i comptem amb una trajectòria àmplia en la formació d’especialistes en Anestesiologia i Reanimació des de l’any 1972.
  • Perquè oferim un curs setmanal als residents on la pràctica i la simulació és el mètode que s’utilitza de manera més freqüent per assegurar-los un aprenentatge real i de qualitat.
  • Perquè promovem la participació dels residents en les línies de recerca existents.
  • Perquè també oferim al resident la possibilitat de fer amb nosaltres la tesi doctoral.
  • Perquè som avantguarda i incorporem les tècniques quirúrgiques noves, maneres noves de diagnosticar i els tractaments a demanda. 
  • Perquè la formació que oferim és transversal i el resident aprèn els procediments més habituals, però també els més complexos.

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.