Dr. Joan Carles Galcerán

Institucions

Hospital General

Oncologia Mèdica

Vall Hebron Institut d'Oncologia

Investigador Principal

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la UAB (1987), Doctorat el 1992. Amb formació en Oncologia Mèdica a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona (Certificat Europeu en Oncologia Mèdica de Viena, 1996). El 1991 es va incorporar a la Unitat d’Oncologia Mèdica de l’Hospital de Terrassa i des d’abril de 1992 fins a setembre del 2008 va treballar com a oncòleg a l’Hospital del Mar. El setembre del 2008 es va incorporar al Departament d’Oncologia del Vall d’Hebron com a Cap de Secció i responsable de la Unitat de Genitourinari, Sistema Nerviós Central, Sarcoma i Tumors d’Origen Desconegut.

Currículum

És co-fundador i, va ser secretari i vice-president de la “Sociedad Española para el Tratamiento de Cáncer Genitourinario (SOGUG)”, va ser membre de la “Sociedad Española de Tumores de Cabeza y Cuello (CTT)”, així com a membre del “Grupo Español de Investigación en Sarcoma (GEIS)”. Professor Associat d’Oncologia i coordinador de l’assignatura a la UAB (UD Hospital del Mar), des de 1995 fins a 2009, i vocal del Consell de Direcció de la UD del Hospital del Mar. Des del 2009 sóc professor Col·laborador de la UAB a UD del Valle Hebron. També he estat coordinador del programa de formació d’Oncologia Mèdica a la UIC, des del 2011 fins al 2016. He dirigit 5 Tesis Doctorals i sóc autor de més de 100 articles científics i més de 300 presentacions a congressos. Els meus interessos a nivell d’investigació són l’oncologia clínica genitourinària, el sarcoma i principis de la investigació traslacional i clínica dels polimorfismes genètics, així com l’angiogènesi i la immunoteràpia, com a objectius a la teràpia del càncer. Coordino diferents assajos clínics multicèntrics de nous medicaments en el tractament del càncer de próstata. Sóc membre de la “American Society of Oncology” (ASCO), “European Society of Medical Oncology” (ESMO) i membre de la “Asociación Española de Oncología Médica (SEOM)”. He exercit com a consultor en qualitat per a la preparació i el desenvolupament de les Directrius d’Oncologia per al Govern de Catalunya (Oncoguies CatSalut) i sóc revisor de beques de diferents Organitzacions Científiques.
Joan Carles Galcerán

Institucions

Hospital General

Oncologia Mèdica

Vall Hebron Institut d'Oncologia

Investigador Principal

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.