Dra. Natàlia Calvo Piñero

Institucions

Hospital General

Psiquiatria

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigadora

Sóc Psicòloga Especialista en Psicologia Clínica, Adjunta del Programa Trastorn Límit de la Personalitat (TLP) en adolescents i joves adults del Servei de Psiquiatria, i Doctora en Psiquiatria i Psicologia Clínica per la UAB. Professora Associada de la Facultat de Psicologia de la UAB. Desenvolupo tasques de Docència com a tutora de residents de Psicologia Clínica. La meva principal àrea d’interès se centra en TLP i altres trastorns de la personalitat, les seves comorbiditats psicopatològiques, des de l’adolescència fins a l’edat adulta.

Currículum

Treballo com a Facultatiu Especialista en Psicologia Clínica en el Servei de Psiquiatria en la detecció precoç, el diagnòstic i la intervenció psicoterapèutica del TLP i altres trastorns de la personalitat. L’interès en aquesta àrea de la psicopatologia ha permès centrar la meva tasca assistencial i la meva formació i recerca en els processos d’avaluació, en l’adaptació i desenvolupament d’instruments diagnòstics, i en les intervencions psicoterapèutiques altament especialitzades i basades en l’evidència científica des dels models Dialèctic-Conductual (DBT) i Cognitiu-Conductual (TCC). En els darrers anys, el Programa TLP és un referent en clínica i en investigació, centrant-se en l’etapa de l’adolescència, en autolesions i en conductes de risc, com el consum de substàncies.

Tanmateix, sóc professora Associada del Departament de Psicologia i també Coordinadora del Màster Universitari de Psicologia General Sanitària (MUPGS) de la UAB. Participo en el Màster de Psiquiatria Infantil i de l’Adolescència (UAB) com a professora col·laboradora, així com a Docent en altres Màsters, Postgraus i Formació Continuada.

Des de fa uns anys, estic acreditada com a Tutora de Residents de Psicologia Clínica del nostre hospital, i actualment soc Coordinadora de Tutors d’aquesta especialitat.

Soc investigadora del Grup de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i membre de CIBERSAM, del qual he rebut beques per la investigació. Desenvolupo projectes de recerca propis i multicèntrics com a investigadora principal i col·laboradora. Els resultats obtinguts dels estudis es publiquen en revistes internacionals especialitzades i presentades en reunions per la seva difusió en la comunitat científica.

Grups de recerca

Institucions

Hospital General

Psiquiatria

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigadora

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.