Sra. Thais Ballabriga Córdoba

Institucions

Hospital General

Psiquiatria

Sóc Educadora Social i Treballadora Social amb més de dotze anys d’experiència en addiccions amb persones drogodependents i Patologia Dual. Referent del Programa suprasectorial de Reducció de Danys (REDAN) que pertany al Centre d’Atenció i Seguiment a les Drogodependències Vall d’Hebron, Secció d’Adiccions i Patologia Dual (SAPD) del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Currículum

Diplomada en Educació Social en 2006 per la Universitat de Barcelona i Graduada en Treball Social en 2020 per la Universitat Internacional de La Rioja. Amb experiència de més de quinze anys, els últims dotze en l’àmbit de les addicions, treballant en el CAS Vall d’Hebron en l’àmbit de salut mental, addiccions i Patologia Dual. 
Gran part de l’activitat educativa realitzada en el Programa de Reducció de Danys (REDAN) del servei, programa destinat principalment a persones en consum actiu de drogues que necessiten atenció social i sanitària donada la seva situació de vulnerabilitat i exclusió social. El Programa REDAN es troba integrat al Centre d’Atenció i Seguiment a les drogodependències, i consta de quatre serveis: Espai educatiu ‘Caliu i cafè’, Programa d’Intercanvi de Xeringues (PIX), espai de venopunció assistit, i servei de dutxes i rober.  
Les Educadores Socials formem part de la Unitat de Treball Social, sent part integrant de l’equip multidisciplinari i intervenint en altres programes i propostes del CAS Vall d’Hebron realitzant tallers comunitaris entre altres activitats de caire educatiu i social. Col·laborem amb la Subdirecció General de Drogodependències i l’Agència de Salut Pública en la implementació de Programes com el de prevenció del contagi de l’Hepatitis C i el VIH i el Programa de prevenció i atenció en Sobredosi, sent així formadora de prevenció de riscos de sobredosi a professionals, pacients i familiars del CAS Vall d’Hebron. 
La docència i la investigació també formen part de la tasca diària, fent formacions i sent formadora d’àrees específiques del servei i de l’àmbit; participant en diferents congressos internacionals i nacionals de Patologia Dual amb ponències i publicacions; i col·laborant en els seminaris formatius als alumnes de medicina UAB. Sóc membre de la Comissió d’Educadors socials en Drogodependències de Catalunya, en la Subdirecció General de Drogodependències del Departament de Salut, un espai de trobada, reflexió i discussió on s’intercanvien, es comparteixen i es coordinen experiències i nous projectes de l’educador/a social en l’àmbit de les drogodependències.
Thais Ballabriga Córdoba

Institucions

Hospital General

Psiquiatria

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.