Dra. Yolima Cossio Gil

Institucions

Serveis transversals

Direcció de Sistemes de la Informació

Sóc metgessa especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública, Doctora en Salut Global i medicina translacional i màster en Epidemiologia i en Direcció de Serveis Sanitaris.

Currículum

Després d'exercir diversos anys com a metgessa d'urgències i de família a Colòmbia i Espanya, vaig descobrir la necessitat de millorar la salut des de la perspectiva poblacional i vaig encaminar la meva professió cap a la qualitat assistencial, la gestió i les polítiques sanitàries. Vaig treballar en aquest camp amb organitzacions com l'OMS en projectes internacionals a Colòmbia, Anglaterra, Vietnam, Sud-àfrica i finalment Espanya.

Fa uns anys, em vaig submergir en l'apassionant món de les dades per a la presa de decisions, essent coordinadora clínica del Departament de Dades i Innovació de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i el 2019 vaig ser nomenada Directora de Sistemes d'Informació i Suport a la Gestió al mateix hospital.

En aquesta posició, i com a presidenta de la comissió de transformació digital i de la comissió d'intel·ligència artificial i accés a dades de l'organització, lidero la transformació digital basada en valor i l'estratègia de dades a l'hospital.

També participo en projectes competitius europeus com el H2O (Health Outcomes Observatory), coordino una línia en el grup de recerca de serveis sanitaris del VHIR i represento el HUVH en la xarxa digital de la European Alliance of University Hospitals (EUHA). En els meus temps lliures, formo part de la junta de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial i participo en altres societats científiques com l'Associació de Salut Digital.
Yolima Cossio Gil

Institucions

Serveis transversals

Direcció de Sistemes de la Informació

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a principal

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.