Treballen amb la hipòtesi que alguns casos d’ELA poden ser deguts a la informació genètica que falta o a l’excés de cromosomes. Per això investiguen per determinar els gens específics implicats en l'ELA, i la contribució dels reordenaments d'ADN en les causes de la malaltia. Les principals línies de recerca del grup se centren en treure l’entrellat del paper de la informació genètica i les mutacions en l’ELA familiar, per trobar la connexió entre les proteïnes mutants i les seves vies patològiques.

El treball del grup també consisteix en la recerca de biomarcadors eficaços en el líquid cefaloraquidi i en la sang, que han de permetre avaluar nous fàrmacs i tractaments per l’ELA. A més de l’esclerosi lateral amiotròfica, el grup treballa en altres malalties del sistema nerviós perifèric, com la miastènia greu, miopaties i neuropaties perifèriques, per aconseguir una millor comprensió de les correlacions clíniques, genètiques i patològiques d'aquestes malalties.

Entra a la pàgina del grup de recerca

Ponderació
9

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.