Codi
ST21
Codi MGP
1MN

Radiofarmàcia

El nucli de la Unitat Docent el forma la Unitat de Radiofarmàcia, amb la participació dels Serveis de Medicina Nuclear, Farmàcia, Laboratoris i Unitat de Radioprotecció.

Places acreditades

1

Especialitats relacionades
Grups de recerca

Itinerari formatiu en Radiofarmàcia

Els radiofàrmacs en Medicina Nuclear s'utilitzen com a líquids de contrast que s'injecten al pacient per via intravenosa i permeten observar l'interior de l'organisme d'una manera no invasiva. D'aquesta manera, s'obté la imatge molecular de l'organisme o patologia que es pretén estudiar. Així, la Radiofarmàcia és l’especialitat sanitària que s’ocupa de l'estudi dels aspectes físics, farmacèutics, químics, bioquímics i biològics dels radiofàrmacs. 

Per què fer l'especialitat a Vall d'Hebron?

 • Perquè després de la residència podràs establir criteris i desenvolupar procediments per a realitzar una adequada selecció de radiofàrmacs, en funció de la seva eficàcia, seguretat, qualitat i cost.
 • Perquè gestionaràs l’adquisició i establiràs normes per l’emmagatzematge i conservació dels radiofàrmacs amb l’objectiu de cobrir adequadament les necessitats de la Unitat de Radiofarmàcia.
 • Perquè adquiriràs els coneixements necessaris per a elaborar i establir els procediments necessaris per a la correcta preparació extemporània dels radiofàrmacs i per al seu control de qualitat.
 • Perquè et formaràs en dosimetria, dispensació, distribució i utilització dels radiofàrmacs d’acord amb les característiques del centre sanitari.
 • Perquè sabràs aplicar les normes de bona pràctica radiofarmacèutica i coneixeràs la legislació vigent sobre protecció radiològica.
 • Perquè impulsaràs, coordinaràs i participaràs en programes que facilitin un major coneixement dels radiofàrmacs.
 • Perquè duràs a terme activitats docents i investigadores en àrees relacionades amb la teva activitat professional.
 • Perquè participaràs en els programes de farmacovigilància.

Medicina nuclear

La Medicina Nuclear és una especialitat mèdica dedicada principalment al diagnòstic de pacients mitjançant l’ús de substàncies marcades amb radioisòtops, que proporciona una informació essencialment funcional. També, al tractament amb fonts radioactives no encapsulades.

Places acreditades

1

Especialitats relacionades
Grups de recerca

Itinerari formatiu de Medicina nuclear

Per què fer l'especialitat a Vall d'Hebron?

 • Perquè som un hospital terciari amb serveis capdavanters. El volum de pacients del centre ofereixen un gran potencial docent i d’adquisició d’experiència.
 • Perquè cobrim la majoria d’especialitats i tindreu la possibilitat de veure patologia complexa i d’aplicar mètodes diagnòstics i de tractaments capdavanters.
 • Perquè la nostra oferta docent s’adapta a la iniciativa i vocació de cada resident, amb opcions des de les més assistencial a la més investigadora.

Imatge mèdica molecular

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.