El Dr. Josep Tabernero rep el premi d'ABC Salud com a Millor Metge de l'Any

El Dr. Josep Tabernero ha estat premiat aquest dimecres com a Millor Metge de l'Any, un guardó que reconeix tant la seva tasca clínica com el seu treball de recerca.

01/12/2022

El diari ABC ha fet entrega dels Premis ABC Salud. Entre els guardonats d'aquesta edició hi ha el Dr. Josep Tabernero, cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Vall d'Hebron i director del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO). El Dr. Tabernero ha estat premiat aquest dimecres com a Millor Metge de l'Any, un guardó que reconeix tant la seva tasca clínica com el seu treball de recerca.

En l’elecció del Dr. Tabernero hi ha tingut un gran pes el fet de ser un referent internacional en la recerca del càncer colorectal i els tumors digestius. La seva recerca, aplicada a la clínica, ha canviat el tractament dels pacients amb el disseny de teràpies dirigides més eficaces, que han permès avançar de manera significativa en el desenvolupament de l'oncologia de precisió. Expresident de la Societat Europea d'Oncologia Mèdica (ESMO), també ha contribuït a l'aprovació de més de 40 fàrmacs oncològics.

"Aquest premi que ara rebo d'ABC Salud és un gran orgull i motiu de satisfacció. Però no hauria estat possible aconseguir-ho sense el gran equip de professionals que formem el VHIO i l'Hospital Vall d'Hebron. Gràcies a tots ells és possible fer una important tasca de recerca gràcies a la qual estem aconseguint millorar els pronòstics de molts pacients de càncer. Tenir cura dels malalts i malaltes de càncer i treballar per millorar la seva qualitat de vida és la meva vocació i amb tots ells la comparteixo, cosa que ens impulsa a continuar treballant sense descans", ha explicat el Dr. Josep Tabernero.

Després de dues edicions en què el protagonisme ha estat per a la pandèmia de covid-19, en aquesta darrera edició dels premis ABC Salud han estat els avenços en l'oncologia els que han centrat l'atenció. Com en anys anteriors, aquests premis han tingut un jurat d'excepció, presidit per Ana Pastor, vicepresidenta segona del Congrés i exministra de Sanitat. També han format part del jurat Antonio Zapatero, exviceconseller de Sanitat de Madrid; Beatriz Domínguez, directora de l'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT); Cristóbal Belda, director de l'Institut de Salut Carlos III; Federico Montalvo, vicerector de la Universitat Pontifícia de Comillas; María Blasco, directora del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques (CNIO), i Nuria Ramírez de Castro, redactora en cap de Societat d'ABC.

A més del Dr. Josep Tabernero, la resta de premiats han estat: l'Hospital Clínico de San Carlos com a millor hospital públic per la unitat d'immunologia reproductiva; a la categoria d'hospital privat, el Centro de Protonterapia Quirón de Madrid; com a millor medicament, la polipíndola que protegeix el cor desenvolupada pel Dr. Valentí Fuster al Centre Nacional d'Investigacions Cardiovasculars (CNIC) amb el laboratori Ferrer; la millor tecnologia sanitària ha estat el sistema de Fujifilm d'intel·ligència artificial per diagnosticar el càncer; el programa d'infermeria Maternity Blues de l'Hospital Sanitas La Zarzuela a la categoria d'infermeria; el lliurament de tests d'antígens d'autodiagnòstic de covid-19 de les farmàcies de Madrid a la categoria de farmàcia; i com a millor fundació, la Fundació Mundo Sano, que treballa per les víctimes de malalties que han quedat desateses per la resta del món i que pateixen 1.600 milions de persones.

En l’elecció del Dr. Tabernero hi ha tingut un gran pes el fet de ser un referent internacional en la recerca del càncer colorectal i els tumors digestius.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.