El Dr. Marc Miravitlles homenatjat com a soci d’honor de la Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica (SEPAR)

La trajectòria del doctor va ser reconeguda durant la 57a edició del Congrés Nacional de SEPAR celebrat a València.

10/06/2024

La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) agrupa a gairebé 6000 professionals especialistes d’aquesta branca. El seu objectiu principal és promoure la investigació, la formació i la divulgació de malalties respiratòries que són una de les principals causes de mortalitat a Europa.

Recentment, han dut a terme la 57a edició del Congrés Nacional SEPAR. Es tracta de la principal trobada científica respiratòria que es fa en espanyol i una oportunitat única per conèixer els últims avenços en la prevenció i el tractament de les malalties respiratòries. A més, en aquest context, se celebra la conferència “Manuel Tapia”, una conferència plenària que el seu nom fa honor d’una de les figures més rellevant de la Pneumologia del segle XX i fundador de la SEPAR. Per impartir aquesta conferència, cada any s’invita a un pneumòleg de rellevància a escala internacional i es reconeix la seva trajectòria investigadora.

Aquest 2024, el convidat ha estat el doctor Marc Miravitlles, especialista del Servei de Pneumologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigador del grup de Pneumologia del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). Miravitlles va aprofitar la conferència per parlar de les seves fites més destacades de la seva carrera professional a la Vall d’Hebron en el camp de la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) i el dèficit d’alfa-1 antitripsina (DAAT). Entre elles, la coordinació dels tres estudis epidemiològics nacionals més important en MPOC i de la guia espanyola de pràctica clínica de tractament de la MPOC. També va ser pioner en el tractament del DAAT i fundador del registre espanyol de DAAT, així com coordinador de la guia clínica europea de tractament del DAAT i del major registre mundial de DAAT des del VHIR.

Tradicionalment, durant aquest acte central, el conferenciant és reconegut com a Soci d’Honor de la SEPAR, un reconeixement, que fins ara només havia obtingut un altre investigador de la Vall d’Hebron, el Dr. Ferran Morell Brotad.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.