Judit Mascó presenta 'Somni de colors', un mocador solidari per a la recerca del càncer de la dona

La model Judit Mascó ha presentat avui el mocador 'Somni de colors' que ha creat amb la col·laboració de l’artista i amiga, Clàudia Valsells, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona. “Aquest mocador és una història de complicitats, de dones i d’il·lusions que està fet amb el cor”, ha assegurat. “Com a model, però sobretot com a dona, em fa especialment feliç contribuir en una acció solidària amb la que em sento identificada”.

07/03/2017

 

Cada any 100.000 dones són diagnosticades de càncer a l’Estat. El mocador va dirigit a tothom que es vulgui solidaritzar amb les dones que pateixen càncer. Pel Dr. Vicenç Martínez Ibáñez, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (HUVH), la presentació del mocador és una gran oportunitat per “agrair a Judit Mascó, Clàudia Valsells i a Natura la seva col·laboració solidària per ajudar a que el Campus Vall d’Hebron faci la millor recerca per traslladar solucions a les dones que pateixen càncer”.

Amb la compra d’aquest mocador es contribueix a la recerca que fa l’equip d’investigació del Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari contra aquesta malaltia. El Dr. Joan Comella, director del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) ha afirmat que a Vall d’Hebron “tenim els Messi, Neymar y Suárez de l’assistència i la recerca en càncer de la dona”.

 

La venda dels mocadors es destinarà íntegrament a finançar beques per a la formació de joves investigadors en la recerca en càncer de la dona.

Sergio Durany, fundador del grup Natura, ha estat l’amfitrió de la presentació d’avui, atès que el mocador es pot comprar en els seus establiments més emblemàtics de Barcelona (Consell de Cent, L’Illa, El Born, Travessera, aeroport T1, Maquinista, Gran Vía 2, Canuda, Ferràn, Sarrià i Anec Blau) i online, fins esgotar existències.

La venda dels mocadors es destinarà íntegrament a finançar beques per a la formació de joves investigadors en la recerca en càncer de la dona. Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, amb la col·laboració de Natura, presenta aquesta causa amb el desig de continuar trobant solucions als problemes de salut, en aquest cas de les dones, tot sensibilitzant i implicant la ciutadania.

 

Càncer ginecològic

El Dr. Antonio Gil, cap del Servei de Ginecologia de l’HUVH, ha posat de manifest la “necessitat que tota la societat s’impliqui per continuar fent recerca”.

El càncer ginecològic representa el 15% de tots els càncers. Els més freqüents són el d’endometri, el 6%, el d’ovari, el 4%, i el de cèrvix, el 3%. Els de vulva i vagina representen l’1,2%. D’aquests, el d’ovari és el que presenta una taxa més alta de mortalitat, de gairebé 4/100.000 habitants/any, seguit del de cos uterí i el de cèrvix.

Vall d’Hebron tracta aquests casos a la Unitat de Ginecologia Oncològica i Patologia del Tracte Genital Inferior, formada per 8 professionals que cada any atenen prop de 9.000 pacients i realitzen mig miler d’intervencions quirúrgiques.

El Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) disposa d'un grup de recerca clínica centrat en tumors ginecològics, que treballa conjuntament amb la Unitat de Tumors Ginecològics del Servei d'Oncologia Mèdica Vall d'Hebron, seguint un model de recerca translacional. Aquest treball conjunt determina els millors mètodes de tractament de tumors avançats a través d'assaigs clínics multicèntrics i Internacionals, que permeten als pacients poder ser tractats amb nous fàrmacs que ofereixen prometedors alternatives terapèutiques.

 

Càncer de mama

La Dra, Isabel Rubio, coordinadora del Centre de Càncer de Mama del Servei de Ginecologia, ha explicat com l’equip multidisciplinar de Vall d’Hebron fa possible millorar la vida de moltes dones que pateixen càncer de mama. La Dra. Cristina Saura, cap de la Unitat de Mama del Servei d’Oncologia Mèdica, ha subratllat els tractaments pioners que es fan gràcies a la recerca en aquesta malaltia i ha fet una crida a la ciutadania a donar suport a aquesta acció solidària.

Vall d’Hebron tracta uns 700 nous casos de càncer de mama per any, sent el 90% de les pacients diagnosticades en un estadi en que el càncer de mama és curable gràcies als programes de detecció precoç. Entre els projectes que s’estan portant a terme en càncer de mama destaquen el registre internacional de mastectomia conservadora de complexa arèola-mugró, estudis prospectius de noves tècniques de gangli sentinella en càncer de mama i de càncer de mama en homes, l’establiment de tècniques d’implementació ortotròpica per valorar la resistència als diferents tractaments en càncer de mama, i l’anàlisi molecular dels ganglis limfàtics axil·lars i el seu impacte en la supervivència.

Els projectes més destacats en Oncologia i Càncer de Mama a Vall d’Hebron són el tractament de les pacients amb fàrmacs innovadors, amb més de 50 estudis clínics tant en pacients amb malaltia localitzada com amb metàstasis. Es tracta de tractaments amb inhibidors de ciclina, immunoteràpia, immunoconjugats o altres teràpies dirigides encara no aprovats i amb resultats molt prometedors.

En recerca destaquen projectes de recerca traslacional en col·laboració amb els diferents laboratoris de VHIO amb l'objectiu d'entendre mecanismes de resistència que fan que els tractaments que utilitzem de forma convencional deixin de funcionar. Això ens dona la informació necessària per estudiar com fer que tornin a respondre novament els tumors i seguir avançant en la curació d'aquesta malaltia.

Vall d’Hebron és un centre de referència en tractar el càncer de mama durant l'embaràs. Gràcies a la implicació del servei de Ginecologia i Obstetrícia, Cirurgia i Oncologia, ja s’han tractat més de 50 dones en aquesta situació en els últims anys amb resultats molt satisfactoris.

Durant el 2016 s'ha constituït l'associació de pacients de càncer de mama de l'Hospital Vall d’Hebron Endavant chic@s i en breu es signarà el conveni per l'organització del voluntariat amb les pacients de càncer de mama de l'hospital amb l’ICS.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.