L’OMS felicita Vall d'Hebron per la seva gestió del coronavirus

El Dr. Bruce Aylward, Assistant Director-General, Office of the Director-General d’aquest organisme, ha estat a Vall d’Hebron juntament amb Pilar Aparicio, Directora General de Salud Pública, Calidad e Innovación del Ministerio de Sanidad, la Secretària General de Salut, Laura Pelay i el director de l’AQUAS, Dr. César Velasco després d’haver-se reunit prèviament amb la Consellera de Salut, Alba Vergés.

 

01/04/2020

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha felicitat avui l’Hospital Universitari Vall d’Hebron per la seva gestió, abans i durant la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Així ho ha afirmat el Dr. Bruce Aylward, Assistant Director-General, Office of the Director-General d’aquest organisme, durant una visita al nostre hospital on ha assegurat que “Vall d’Hebron ha fet una gran feina per convertir-se en un centre Covid, re-formular tots els espais i preparar els seus professionals per avançar-se al virus”.

L’epidemiòleg canadenc ha estat a Vall d’Hebron juntament amb Pilar Aparicio, Directora General de Salud Pública, Calidad e Innovación del Ministerio de Sanidad, la Secretària General de Salut, Laura Pelay i el director de l’AQUAS, Dr. César Velasco després d’haver-se reunit prèviament amb la Consellera de Salut, Alba Vergés.

Durant la seva visita, les autoritats s’han reunit amb el gerent de l’Hospital, el Dr. Albert Salazar, el Director Assistencial, Dr. Antonio Roman, Mari Àngels Barba, Directora d’Infermeria i la Dra. Magda Campins, cap del servei d’Epidemiologia, que han explicat la situació a dia d’avui i han proporcionat tota la informació tècnica local requerida per l’OMS. A continuació s’han traslladat a la zona on s’ha ideat el pla de contingència, on de la mà de les subdirectores assistencials, les doctores Rocío Cebrián i Maria José Abadías, han desglossat com l’hospital ha anat reconvertint espais fins a multiplicar per quasi 7 la capacitat de llits UCIs disponibles. “És impressionant com us heu avançat al que anava a passar, realment un exemple”, han insistit Bruce Aylward i Pilar Aparicio.

La comitiva ha visitat alguns dels nous espais reconvertits en UCI, com la fins ara Àrea de Simulació o la Unitat de Processos, situats en la cinquena planta de l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats, on ja hi ha alguns pacients Covid i on s’han acabat totes les instal·lacions necessàries per tal d’acollir més durant els propers dies.

Per últim, Aylward i Aparicio han volgut conèixer també el Pavelló d’Esports de Vall d’Hebron, on des de fa uns dies hi ha pacients Covid no crítics, amb una capacitat per 132. Tots dos han valorat molt positivament “la proximitat d’aquesta instal·lació amb el centre hospitalari”.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.