MiMARK Diagnostics recapta 1 M€ per a l’acceleració del desenvolupament del seu test de diagnòstic in vitro per càncer d’endometri

La femtech és una spin-off del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i forma part de l’acceleradora BCN Health Booster del Parc Científic de Barcelona.

07/06/2023

MiMARK Diagnostic, spin-off del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) especialitzada en el desenvolupament de solucions innovadores per al diagnòstic ginecològic amb seu al Parc Científic de Barcelona, ha captat 1 M€ que permetran accelerar el desenvolupament del seu test de diagnòstic del càncer d'endometri.

L’operació ha estat liderada pels fons de capital de risc Clave Capital, Nara Capital i Namarel Ventures, i també hi ha participat la xarxa de 'Business Angels' WA4Steam.

Aquesta inversió marca l’inici d’una nova etapa per a la companyia, amb nous reptes, desafiaments, i ens empodera per aconseguir el nostre objectiu; millorar el diagnòstic en ginecologia, convertint-lo en un diagnòstic més accessible i menys invasiu per a les dones”, explica Marina Rigau, CEO i cofundadora de MiMARK Diagnostics. Rigau lidera la femtech juntament amb els cofundadors Antonio Gil-Moreno, cap del grup de Recerca Biomèdica en Ginecologia del VHIR i cap del servei de Ginecologia i Obstetricia a l’Hospital Universitari Vall Hebron, i Eva Colás, CSO de MiMARK i investigadora principal en el mateix grup del VHIR.

Transformar el diagnòstic ginecològic a través dels fluids ginecològics

MiMArk Diagnostics té la missió de transformar el diagnòstic ginecològic centrant-se en l’ús de fluids ginecològics com a font de biomarcadors. “Els fluids ginecològics ens permeten realitzar un abordatge mínimament invasiu per al diagnòstic de malalties ginecològiques amb necessitats clíniques no cobertes, ja que aquests representen de forma molt específica als teixits adjacents dels òrgans ginecològics”, explica Eva Colás, CSO de MiMARK.

El primer producte de la companyia i beneficiari de la inversió és WomEC, un test de diagnòstic in vitro del càncer d’endometri basat en l’anàlisi de proteïnes en la reacció soluble d’una mostra d’aspirat uterí. El càncer d’endometri és el primer càncer ginecològic en països desenvolupats, amb més de 6.700 nous casos a l’any a Espanya. El diagnòstic s’inicia en dones que presenten un sagnat vaginal anormal, tot i que només 1 de cada 10 tindran un diagnòstic de càncer d’endometri. Avui en dia el diagnòstic requereix, en un nombre elevat de dones, la realització d’una biòpsia guiada per histeroscòpia, procediment invasiu que podria estalviar-se amb WomEC.

Amb la implementació de WomEC oferim a les pacients un diagnòstic de càncer d’endometri menys invasiu i més precís i ràpid, que permetrà una millora en la gestió de les pacients amb sospita de càncer”, subratlla Antonio Gil-Moreno, cofundador de MiMARK.

MiMARK Diagnostics representa una gran oportunitat per a millorar el diagnòstic del càncer d’endometri, així com el diagnòstic d’altres patologies com l’endometriosi, diagnòstic actual de la qual és complex i llarg”, destaca Ignacio Prieto, conseller de la companyia per part de Clave Capital. Santiago Lozano, director de fons de Clave Capital, afegeix que aquesta nova inversió està “enfocada a valorar resultats de la investigació de centres que estan fent una aposta seriosa per la transferència a mercat”.

La inversió a MiMARK Diagnostics és un exemple perfecte d’allò que volem aconseguir des de Nara Capital: recolzar en fases molt precoces a empreses de centres d’investigació d’alt rendiment, amb tecnologies clarament revolucionàries, amb equips humans extraordinaris, i als quals podem aportar, a més de capital, valor afegit en coneixement i acompanyament”, apunta per la seva part Joan Mercadal, soci de Nara Capital, un altre dels fons que han liderat l’operació.

Per a WA4STEAM, associació de dones bussiness angels que inverteixen i recolzen empreses emergents en àrees STEAM, en fases inicials de desenvolupament i liderades per dones, “la inversió en MIMARK Diagnostics encaixa a la perfecció” amb els valors de l’associació, “des de la perspectiva de lideratge femení, així com de projecte de base tecnològica amb un clar impacte en la salut de la dona”.

Sobre MiMARK Diagnostics

MiMARK Diagnostics és una spin-off del Vall d’Hebron Institut de Recerca, l’objectiu del qual és millorar la salut de la dona mitjançant el desenvolupament d’assajos diagnòstics innovadors que resolen problemes clínics no resolts relacionats amb els trastorns ginecològics.

Es tracta d’una de les 11 empreses que el 2021 va entrar a formar part de l’acceleradora BCN Health Booster, impulsada pel Parc Científic de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa i Biocat. Fins avui, la companyia ha rebut un total de 2,4 milions d’euros en finançament públic. Entre altres ajudes, destaca l’EIT Health Wild Card 2020 – Women’s Health Edition, Projectes de Col·laboració Público-Privada – convocatòria 2021 del MICINN i Neotec Dones – convocatòria 2022 de CDTI

L’operació ha estat liderada pels fons de capital de risc Clave Capital, Nara Capital i Namarel Ventures, i també hi ha participat la xarxa de 'Business Angels' WA4Steam.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.