Posem en marxa una unitat per al tractament del dolor agut

L’objectiu és millorar el control del dolor agut en pacients ingressats, seguir tota la seva evolució i facilitar la comunicació entre tots els serveis implicats en el control del dolor.

01/03/2022

La nova Unitat del Dolor Agut neix com a unitat específica per al tractament del dolor moderat-intens en pacients ingressats a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. La unitat farà un seguiment dels i les pacients quirúrgics en procés postoperatori, sobretot durant les 24 o 48 hores després del seu pas pel quiròfan.

El principal objectiu de la nova unitat és el “tractament del dolor agut en pacients quirúrgics", afirma el Dr. Javier Medel, cap de la Unitat del Dolor de Vall d'Hebron i responsable de la nova unitat. "Però també tractarem qualsevol altre pacient que pateixi un dolor agut", afegeix.

La unitat farà un seguiment de "totes les tècniques especialitzades que usen els i les anestesiòlegs en el quiròfan, com l'epidural amb catèter, el bloqueig de nervis o l’analgèsia controlada pel pacient (PCA) ", diu el Dr. Javier Medel.

Jorge García, infermer d'anestèsia amb capacitació en dolor agut, afirma que "farem servir el Mapa del Dolor per avaluar els pacients”. El Mapa del Dolor és una eina que permet visualitzar la valoració continuada del dolor per part de les infermeres i els infermers de tots els pacients ingressats. “Per aquesta valoració és important utilitzar les escales adequades a les característiques dels pacients”, afegeix Jorge García

La formació és un altre dels objectius de la nova unitat. "Treballem amb tots els equips de facultatius i facultatives per fer una bona difusió dels protocols de tractament del dolor agut, de manera que tots i totes puguin aprendre a realitzar un tractament analgèsic quan sigui necessari", afirma el Dr. Javier Medel.

La Dra. Ángeles Mesas, adjunta de la Unitat del Dolor, afirma que "la nostra intenció és millorar el control del dolor en pacients postoperatoris, seguir tota la seva evolució i facilitar la comunicació entre tots els serveis implicats en el control del dolor. A més, entre tots els i les professionals relacionats amb el control de dolor pensarem i posarem en marxa accions de millora i de formació contínua de tots els agents que participen en aquests processos".

Els primers pacients que se’n beneficiaran d’aquesta nova unitat són els pacients ingressats a l'Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Posteriorment, els professionals de la unitat atendran la resta de pacients ingressats a Vall d’Hebron.

En la Unitat de Dolor Crònic de l’hospital es tracten anualment uns 2.000 pacients en primeres visites, 3.500 en segones visites i es fan una mitjana de 4.000 procediments a l'any.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.