Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
Només un 7,7% dels pacients pediàtrics amb COVID-19 van transmetre la infecció per SARS-CoV-2 a la resta de membres del seu nucli familiar.
Només un 7,7% (80 casos) dels pacients pediàtrics amb diagnòstic de COVID-19 confirmat a Catalunya entre l’1 de juliol i el 31 d’octubre van ser els transmissors de la infecció per SARS-CoV-2 a la resta de membres del seu nucli familiar. Així ho mostren els resultats de l’estudi ‘COVID pediàtric a Catalunya: sumant esforços per donar respostes a la COVID-19 (COPEDI-CAT)’, que es publiquen ara a la revista Clinical Infectious Diseases. L’anàlisi es va realitzar a partir de 1.040 pacients pediàtrics amb una PCR positiva i 3.392 contactes familiars diagnosticats entre l’1 de juliol i el 31 d’octubre.
En 756 dels casos (72,7% dels casos), va identificar-se un altre membre de la família amb PCR o diagnòstic microbiològic anterior a les del menor, o que clarament tenia símptomes de COVID-19 diagnosticat abans que el menor i en contacte directe amb ell. Només en 80 casos (7,7%) es va determinar després de l’estudi de contactes que el pacient pediàtric havia contagiat el SARS-CoV-2 a altres membres de la seva família. En 52 casos addicionals, el cas índex era un altre menor de la família (5%).
Pots consultar aquí la notícia publicada amb els resultats preliminars de l’estudi. “L’estudi prospectiu reafirma que els nens són menys transmissors del SARS-CoV-2 que els adults a l’entorn domiciliari”, explicava llavors el Dr. Pere Soler, cap de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria de Vall d’Hebron. “La lliure circulació dels infants i el retorn a les escoles no va suposar una major transmissió del SARS-CoV-2 per part d’ells. La immensa majoria dels pacients pediàtrics analitzats han estat casos secundaris tot i que el domicili és un espai amb una càrrega de malaltia considerable”, afegia el Dr. Pere Soler, qui també es cap del grup de recerca d’Infecció en el Pacient Pediàtric Immunodeprimit del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).
Microbiologia, Serveis transversals
Medicina Preventiva i Epidemiologia, Serveis transversals
Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria, Hospital Infantil i Hospital de la Dona
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.