Una cursa solidària ajudarà a finançar tractaments relacionats amb el càncer d’ovari

En aquesta IV edició, s’han recaptat 4.800 euros, que es destinaran al grup de Recerca Biomèdica en Ginecologia de Vall d’Hebron Recerca.

17/12/2021

Un grup de noies de Castelló d’Empúries va posar en marxa una carrera solidaria contra el càncer femení l’any 2018 impulsades per altres iniciatives similars que s’estaven realitzant en municipis propers.Poc a poc, aquesta petita iniciativa ha acabat convertint-se en l’associació Esport i Vida.

Aquest 2021, en la seva IV edició, s’han fet diverses curses i un dels projectes que han desitjat finançar amb els diners recaptats gràcies a participants particulars i empreses col·laboradores, forma part de la tasca del Vall d’Hebron Recerca.

Impuls de la recerca en càncer d’ovari

En general,  el més conegut dels càncers específicament femenins és el càncer de mama, pel que és habitual que cada any es realitzin múltiples iniciatives solidàries per  recaptar fons i impulsar projectes de investigació en aquesta malaltia. Tot i això, no és l’únic càncer específicament femení amb gran incidència entre les dones, sent d’altres també el càncer colorectal, el de pulmó i el d’estómac. També és de rellevància l'anomenat càncer ginecològic, terme en el qual s'inclouen el càncer d'ovari, d'úter i coll uterí.

Conscient d’aquesta rellevància i de les les necessitats especifiques que tenen les pacients amb càncer d’ovari,  el grup de Recerca Biomèdica en Ginecologia del VHIR ho està investigant i fa poc han comprovat l’eficàcia d’un nou protocol (ERAS) que ajuda i accelera la recuperació de dones sotmeses a cirurgies relacionades amb aquesta malaltia.

Aquesta investigació està liderada per la Unitat de Ginecologia Oncològica i Patologia del Tracte Genital inferior i el Grup de recerca Biomèdica en Ginecologia del Vall d’Hebron Recerca. Amb la donació de l’Associació Esport i Vida es podrà seguir finançant la investigació d’aquest protocol així com la seva implantació dins l’àmbit sanitari hospitalari que arribarà directament a les pacients afectades. “L’objectiu del nou projecte és estudiar com es modifiquen els factors immunològics en les pacients amb càncer d’ovari tractades al nostre centre dins un protocol ERAS i determinar la seva relació amb l’estrès quirúrgic, la recuperació postoperatòria i l’evolució de la malaltia”, explica la Dra. Melissa Bradbury, especialista de la Unitat de Ginecologia Oncològica i investigadora del grup de Recerca Biomèdica del Vall d’Hebron Recerca.  

Per a més informació referent al protocol ERAS, consulta la noticia.

Sobre la iniciativa

Un grup de noies de Castelló d' Empúries va posar en marxa el 2018 una carrera solidària anual per recaptar fons per investigacions i tractaments relacionats amb càncers específicament patits per dones. L'organització de la Cursa de la Dona el 2018, 2019, 2020 ha acabat convertint-se en l' Associació Esport i Vida

La COVID-19 va fer que l’any 2020 la cursa s’hagués d’adaptar a les mesures sociosanitàries i això va provocar que la cursa quedés ajornada fins entre cap d’any i reis, ja que es van realitzar en diverses jornades degut a la reducció d’aforament als espais exteriors.

Al 2021 es va decidir optar per un format similar al de 2020, que va durar una setmana i que va permetre participar a tothom més còmodament. Finalment van participar 657 persones. També van comptar amb la col·laboració del restaurant Gula d’Empuriabrava que va organitzar un sopar solidari que va formar part de la recaptació total de la IV cursa de la dona de l’associació.

“Per nosaltres, i de ben segur per la gent que participa a totes les activitats organitzades per la nostra associació,  és molt important posar el nostre granet de sorra en aquests projectes. Estem molt agraïdes per la resposta, participació i col·laboració de tothom qui s'ha involucrat en la Cursa de la Dona de Castelló d'Empúries, i contentes de la bona rebuda que ha tingut la nostra aportació al grup de Recerca Biomèdica en Ginecologia de Vall d’Hebron Recerca; i esperançades de que aquest petit gest ajudi en el futur a moltes dones.” Expliquen les representants de l’associació.

 

 

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.