Vall d’Hebron demana que es reconegui l’especialitat d’Urgències i Emergències i que es reguli la formació via MIR

Amb el lema “La teva seguretat, la nostra especialitat”, Vall d’Hebron se suma a les reivindicacions dels principals hospitals de l’Estat amb motiu del Dia Mundial de les Urgències i Emergències. Espanya és un dels pocs països d’Europa que no té reconeguda l’especialitat.

26/05/2021

Intubar, fer un massatge cardíac, saber utilitzar un desfibril·lador o realitzar una traqueotomia. Són habilitats que han de tenir els professionals que treballen a Urgències i Emergències, una especialitat que no està regulada ni reconeguda a l’Estat. Per això, avui 27 de maig, amb motiu del Dia Internacional de la Medicina d’Urgències i Emergències, professionals que treballen als serveis d’Urgències de diferents hospitals de referència de l’Estat s’han concentrat durant cinc minuts a les portes dels seus respectius centres per reivindicar que es reguli la formació d’aquesta especialitat. Aquesta petició compta amb el suport de 31 societats mèdiques i de la Societat Espanyola d’Urgències i Emergències (SEMES).

L’equip del Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron s’ha sumat a aquesta acció a la qual dóna suport la direcció. S’han desplegat dues pancartes, una a l’entrada del Servei d’Urgències i una més gran a la façana de l’Hospital General, on s’han concentrat durant cinc minuts en silenci una representació dels professionals.

Amb el lema “La teva seguretat, la nostra especialitat”, els professionals reivindiquen l’especialitat via MIR. “Actualment, els equips d’Urgències i Emergències dels hospitals són professionals de diferents especialitats que durant el període de residència fan una rotació de pocs mesos al servei i continuen formant-se a les guàrdies, amb supervisió dels adjunts d’urgències. Han d’acabar d’adquirir les habilitats i competències necessàries de manera individual, segons les seves possibilitats, amb el suport dels serveis”, explica la Dra. Maria Arranz, cap del Servei d’Urgències. En el context actual i amb l’avenç de la Medicina, la Dra. Maria Arranz reivindica que els professionals que volen treballar a Urgències i Emergències rebin una formació especialitzada com la de la resta d’especialitzacions. “D’aquesta manera podem formar els professionals que tenen vocació d’estar a primera línia de les urgències i les emergències per treballar en escenaris que contemplen infarts, ictus, sèpsia, accidents, catàstrofes amb múltiples víctimes o emergències com la COVID-19”, al·lega.

El Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, explica que aquesta especialitat existeix a països de gairebé tot Europa, Amèrica del Sud, els Estats Units, Canadà, Nova Zelanda o Austràlia. “Anem tard i és necessari que es reconegui com més aviat millor l’especialitat d’Urgències i Emergències”, assenyala.  

La petició perquè les Urgències siguin una especialitat és una reivindicació que vé de lluny. Fins a set ministres de Sanitat han recollit la petició, però l’especialitat a través del MIR no ha acabat d’agafar forma.

 
Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.