Vall d’Hebron, reconegut amb els premis Best in Class de Gaceta Médica per al Servei d'Oncologia Mèdica en Recerca en Oncologia i per al Servei d'Hematologia i Hemoteràpia en Leucèmia Limfocítica Crònica

Aquests premis distingeixen els millors serveis, unitats  especialitats de l’Estat, tant públics com privats, que busquen l’excel·lència en l’atenció que donen als seus pacients.

16/11/2021

Vall d’Hebron ha estat reconegut amb els premis Best in Class de Gaceta Médica. D’una banda per al Servei d'Oncologia Mèdica en Investigació en Oncologia i també han reconegut l’excel·lència en Hematologia i Hemoteràpia en Leucèmia Limfocítica Crònica. Aquests premis distingeixen els millors serveis i unitats de l’Estat, tant públics com privats, que busquen l’excel·lència en l’atenció que donen als seus pacients. Estan subjectes a l’Índex de Qualitat en Atenció al Pacient (IQAP) que constitueix el segell principal d'aquests guardons, i que s’obté a partir dels qüestionaris revisats per les societats científiques i que completen els centres, en els quals detallen els procediments que segueixen de manera rigorosa. 

La Dra. Patrícia Gómez, coordinadora de la Unitat d’Atenció Intermèdia Oncològica Pere Virgili-Vall d’Hebron, adjunta del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, i investigadora del Grup de Càncer de Mama i Melanoma del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), ha estat la persona encarregada  de recollir el guardó en la categoria de Recerca en Oncologia. “A Vall d’Hebron intentem donar la millor assistència i ser excel·lents en investigació”, comenta la Dra. Patricia Gómez. “Estem molt centrats en el desenvolupament de nous medicaments des de fases molt inicials, amb equips d’investigació preclínica i traslacional que tenen com a finalitat desenvolupar nous fàrmacs per oferir als i les pacients en el futur i en el present. Molts dels nostres medicaments s’utilitzen per primera vegada”, ha afegit. Això és possible perquè molts estudis es realitzen en fases inicials. A la Unitat d’Investigació de Teràpia Molecular del Càncer – CaixaResearch (UITM – CaixaResearch) desenvolupen molts tractaments dirigits centrats en una tipologia de tumor. “Nosaltres analitzem tumors, observem determinades mutacions i  pensem tractaments personalitzats per a cada pacient”, ha explicat la Dra. Patricia Gómez. Molts dels medicaments que desenvolupen estan en fase inicial i en moltes ocasions Vall d’Hebron l’únic centre que disposa d’un tractament fet a mida per a un tumor. És el que se’n diu medicina personalitzada. “Participem des de la creació del medicament fins a l’aplicació”, concreta la Dra. Patricia Gómez. A Vall d’Hebron, 6 de cada 10 assaigs clínics es duen a terme en el Vall Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), que va establir la seva Oficina d'Assaigs Clínics l’any 1997. L’any 2020, l’oficina ha gestionat 791 assajos clínics (211 de fases 0-I, 245 de fases II, 272 de fases III i 63 de fases IV) en els quals han participat 1.435 pacients. Cal destacar també que més de la meitat dels assaigs clínics són de fases precoces i es realitzen en la Unitat d’Investigació de Teràpia Molecular del Càncer – CaixaResearch (UITM – CaixaResearch), una Unitat de referència a Europa que es dedica a efectuar assajos clínics complexos amb fàrmacs en etapes inicials de desenvolupament, centrant-se en nous blancs moleculars específics.

Per la seva banda, el Dr. Pau Abrisqueta, cap de Secció d’Hematologia i Hemoteràpia de Vall d’Hebron i coordinador de recerca clínica del grup d'Hematologia Experimental del VHIO, ha estat la persona encarregada de recollir el guardó en la categoria Hematologia i Hemoteràpia en Leucèmia Limfocítica Crònica. “Per a nosaltres és un reconeixement a la feina que està fent l’equip, és el segon any que guanyem i no deixa de ser un estímul per continuar treballant”, assenyala. El Dr. Pau Abrisqueta destaca l’aportació de Vall d’Hebron a l’estudi de la leucèmia linfocítica crónica. “El premi valora un servei global on assistència, docència i recerca van de la mà”, emfatitza. El Servei assisteix el pacient en tres àmbits diferents: l’àrea d’hospitalització que, juntament amb les habitacions convencionals, disposa d’habitacions amb aïllament per als pacients immunodeprimits; l’hospital de dia d’oncohematologia, on els pacients també reben els diferents tractaments quimioteràpics o de suport transfusional; i les Consultes Externes, per a les visites ambulatòries als pacients.

A més, Vall d’Hebron ha arribat com a finalista en les següents categories: Millor Hospital Alta Complejidad; Millor Unitat de Referència en Teràpies Cel·lulars CART-T; Cefalees; Malalties Infeccioses; Hematologia i Hemoteràpia en Mieloma Múltiple, Hepatitis C, Dolor Irruptivo, Farmàcia i VIH/SIDA. 

 

 

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.