Cirurgia toràcica

El Servei de Cirurgia Toràcica, des de la seva fundació l'any 1969, realitza una atenció integral de la persona que pateix una malaltia quirúrgica del tòrax tot cercant la màxima qualitat i excel·lència. La qualitat de la formació que reben els residents l'especialitat  permet que en finalitzar el període de formació tots estiguin treballant com a cirurgians toràcics, a Vall d’Hebron o a centres nacional i internacionals.

Places acreditades

1

Grups de recerca
Document

Itinerari formatiu de Cirurgia toràcica

Contacta amb la unitat docent

El nucli de la Cirurgia Toràcica el forma el Servei de Cirurgia Toràcica, amb la participació dels Serveis de Cirurgia General, Radiologia, Pneumologia, Cirurgia Cardíaca, Cirurgia Vascular i Medicina Intensiva.

Els metges residents poden practicar tècniques pioneres com la cirurgia videotoracoscòpica pulmonar, pleural i mediastínica i altres procediments com ara la simpatectomia toràcica, el tractament de la hiperhidrosi palmar i cirurgia de la paret toràcica i diafragma. A més, d’intervencions relacionades amb el tractament de la patologia pleural i el trasplantament pulmonar en adults i nens. També participa en el tractament oncològic amb cirurgia traqueal reparadora i cirurgia de càncer de pulmó.

A més, els metges residents s’han de familiaritzar amb el diagnòstic d'imatge, bé sigui en pneumologia, radiologia, ultrasonogràfica, endoscòpica directament o vídeo assistida.

Pel seu pas per la Unitat de Cures Intensives, els especialistes tenen l’oportunitat d’aplicar els seus coneixements en funcionalisme pulmonar i fisiopatologia de la síndrome de la insuficiència respiratòria aguda i crònica per al bon maneig dels pacients respiratoris crítics.

El Servei de Cirurgia Toràcica, dins del grup de recerca de Cirurgia General ha realitzat múltiples estudis de cirurgia experimental (trasplantament traqueal, noves teràpies de productes aerostàtics, ex vivo perfusió pulmonar, etc.) i actualment està realitzant trasplantaments de pulmó en model animal.

Animem als residents a participar en sessions, seminaris, comitès i diversos cursos i jornades per completar la formació en trasplantament i donació, avenços en pneumologia i patologia pleural. I, també a participar en els actes científics de la Societat catalana de Cirurgia Toràcica, a fi que mantinguin el contacte amb la metodologia científica i la recerca. 

Per què fer l’especialitat a Vall d’Hebron? 

  • Perquè som un servei de referència en càncer de pulmó, ja que tractem de manera multidisciplinària aquesta malaltia.
  • Perquè vam ser els primers a realitzar, el 1990, un trasplantament pulmonar amb èxit a Espanya i, actualment, som centre de referència nacional en trasplantament pulmonar d'adults, infants i l'únic centre que realitza trasplantament de pulmó en lactants.
  • Perquè som el centre hospitalari que realitza més trasplantaments pulmonars de tot l'Estat.
  • Perquè tenim una llarga trajectòria en formació de metges especialistes, des de 1973.
  • Perquè l'equip de professionals centra gran part de la seva tasca assistencial en la formació dels futurs metges especialistes, tant en l'aprenentatge quirúrgic, l'atenció integral dels pacients durant el preoperatori i postoperatori, les visites mèdiques, els comitès multidisciplinaris i les múltiples sessions que s'hi realitzen.
  • Perquè els residents formen part de l'equip de Trasplantament Pulmonar durant tota la seva residència, no només en les extraccions dels donants i implant en els receptors, sinó també en l'avaluació preoperatòria i en el maneig dels pacients trasplantats durant el postopertori.
  • Perquè incentivem que durant la residència, els especialistes en formació realitzin una estada fora de l'hospital en un centre de prestigi internacional, per conèixer tècniques innovadores de l'especialitat i desenvolupar la tesi doctoral i obtenir el grau de doctor en medicina.
  • Perquè quan finalitzi la formació, tindràs l'autonomia suficient per assumir la futura pràctica assistencial.

Itinerari formatiu transversal comú

R1

Immersió

ABAT: Agents biològics altament transmissibles

Habilitats comunicatives

Investigació

Bioètica

eTEAMS I: Habilitats no tècniques

CUSAM: Habilitats en orientació diagnòstica bàsica

R2

Biblioteca

eTEAMS II

R3

eTEAMS III

R4

eTEAMS IV: Curso básico de instructores en simulación clínica

Itinerari formatiu específic

R1

Lapsim II: Simulació en cirurgia mínimanent invasiva bàsica amb pelvitrainers

R2

Lapsim II: Simulació en cirurgia mínimanent invasiva bàsica amb pelvitrainers

R3

Lapsim III: Simulació en cirurgia mínimament invasiva avançada amb simulador virtual

R4

Lapsim IV: Simulació en cirurgia mínimament invasiva avançada amb simulador virtual/robòtic

R5

Lapsim IV: Simulació en cirurgia mínimament invasiva avançada amb simulador virtual/robòtic

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.