Radiofísica hospitalària

La Unitat Docent de Radiofísica Hospitalària (RH) està formada per especialistes de RH, tècnics superiors de radioteràpia i de diagnòstic per la imatge.

Places acreditades

1

Document

Itinerari formatiu de radiofísica hospitalària

Contacta amb la unitat docent

El Servei de Física i Protecció Radiològica (SFPR) es va acreditar com a unitat docent l’any 1995 i és una de les primeres unitats docents acreditades a l’Estat espanyol. Alguns dels nostres residents ja estan ocupant llocs de responsabilitat en diversos hospitals de l’Estat. El fet de formar part de l’hospital més gran de Catalunya, amb un parc tecnològic en renovació constant, permet oferir una formació puntera en tots els àmbits de l’especialitat: radioteràpia, medicina nuclear, diagnòstic per la imatge i protecció radiològica en l’àmbit sanitari. Destaca la gran experiència en tècniques avançades d’oncologia radioteràpica en pacients adults i pediàtrics i l’abast de la protecció radiològica dins de l’hospital en instal·lacions clíniques i de recerca. El servei disposa d’un laboratori per fer el calibratge dels detectors de radiació de l’hospital.

Addicionalment, el Campus Vall d’Hebron obre la possibilitat de participar de forma activa en projectes de recerca nacionals i internacionals i assajos clínics vinculats als dos instituts de recerca, VHIO i VHIR.

Per què fer l'especialitat a Vall d'Hebron?

  • Perquè estaràs a l’hospital més gran de Catalunya on et podràs relacionar amb professionals de la majoria d’especialitats. Tindràs la possibilitat de veure patologia complexa i d’aplicar mètodes diagnòstics i de tractament amb la tecnologia més avançada.
  • Perquè el Servei disposa d’especialistes amb molta experiència que t’acompanyaran en la teva etapa formativa.
  • El volum de pacients del centre ofereix un gran potencial docent i d’adquisició d’experiència en tècniques poc freqüents.
  • Perquè som un centre de referència en pediatria, podràs veure tractaments d’oncologia radioteràpica i teràpia molecular en nens.
  • Perquè la nostra oferta docent s’adapta a la iniciativa i la vocació de cada resident, amb opcions des de la més assistencial fins a la més investigadora.
  • Perquè el Servei estimula la formació científica, tindràs l’oportunitat de fer la tesi doctoral.
  • Perquè el Servei està acreditat segons la norma ISO9001-2015, et formaràs en la gestió de sistemes de gestió de qualitat.
  • Perquè gràcies a la vinculació de l’hospital amb els instituts de recerca podràs participar en assajos clínics i projectes de recerca.
  • Perquè el servei disposa de recursos per finançar la participació en activitats formatives.

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.