Sra. Ibane Abasolo Olaortua

Institucions

Serveis transversals

Bioquímica

Biòloga

Soc investigadora, cap del grup Drug Delivery & Targeting (DDT) i membre del Servei de Bioquímica Clínica. La nostra recerca està orientada a millorar el tractament de diverses malalties mitjançant l’ús de nanopartícules d’origen natural o sintètic que porten els tractaments de forma selectiva a les cèl·lules que ho necessiten. També soc membre del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat Autònoma de Barcelona i participo al Màster de Biomedicina Traslacional del VHIR on coordino el mòdul de pràctiques.

Currículum

Em vaig graduar en Bioquímica i Biologia a la Universitat de Navarra. Durant el meu doctorat als laboratoris del Dr. Alfonso Calvo (CIMA, Pamplona) i el Prof. Zhou Wang (Northwestern University, Chicago, EUA), vaig estudiar el paper d'una hormona peptídica, l'adrenomedulina, al càncer. Posteriorment, vaig continuar la meva formació postdoctoral al grup del Prof. F.X. Real (IMIM, Barcelona), on vaig adquirir una àmplia experiència en models experimentals de ratolí, des de la generació de models transgènics fins a la caracterització molecular, experiència que vaig completar amb una especialització en tècniques d'imatge molecular a l'IAT-PRBB.
Des del 2007, treballo a la Vall d'Hebron, on vaig començar com a investigadora post-doctoral i responsable de la plataforma tecnològica anomenada Functional Validation & Preclinical Research (FVPR)-U20 ICTS. Des del 2021 sóc també líder del grup Drug Delivery & Targeting al VHIR i al CIBER de Bioenginyeria, Biomaterials i Nanomedicina (CIBER-BBN).
La meva recerca, i la del meu grup, cerca millorar el tractament de diferents malalties mitjançant l'ús de nanopartícules i hidrogels, dissenyats específicament per protegir l'agent terapèutic i fer que s'alliberi on i quan es necessitin. Treballem a tots punts de desenvolupament preclínic, des del disseny del nanomaterial, a la seva síntesi, caracterització i testat en models experimentals de la malaltia.
Actualment lidero dos projectes europeus (SafeNMT i Mimic-key) i dos projectes nacionals (PI21/00930 i NanoDireCT), centrats en el tractament del càncer (mama, pàncrees i pròstata) i les malalties de dipòsit lisosomal (Fabry, Sanfilippo i picnodisostosi).
Ibane Abasolo Olaortua

Institucions

Serveis transversals

Bioquímica

Biòloga

Vall Hebron Institut de Recerca

Cap de grup

Bioquímica Clínica, Vehiculització de Fàrmacs i Teràpia

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.