Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a recerca
Donació per a hospital
Al Servei de Bioquímica clínica analitzem sis milions de proves anuals, amb l’objectiu de generar informació útil per a la prevenció, el diagnòstic, el pronòstic, el tractament i el seguiment de les malalties.
Anualment a l’àrea d’extraccions atenem ambulatòriament més de 180.000 pacients, més de 80.000 pacients ingressats i unes 150.000 urgències. Amb el nostre ampli ventall de sistemes analítics d’alta tecnologia i l’extens catàleg de proves d’alta complexitat podem cobrir les necessitats diagnòstiques de totes les especialitats mèdiques i quirúrgiques.
Comptem amb un laboratori central automatitzat i d’altres de distribuïts funcionalment en unitats especialitzades de les diferents àrees de coneixement. Donem suport a l’àrea d’influència de l’Hospital i als laboratoris d’atenció primària de l’Institut Català de Salut (ICS) de la ciutat de Barcelona, que inclou aproximadament un milió i mig d’habitants. També actuem com a laboratori de referència en alguns estudis per a altres hospitals de Catalunya o d’àmbit estatal, tant públics com privats.
Cal destacar els estudis que realitzem per al monitoratge de fàrmacs, el cribratge d’anomalies cromosòmiques prenatals, que és un test que es fa a partir de l’ADN fetal en la sang materna, també la quantificació de la càrrega viral en les hepatitis, els estudis dels errors congènits del metabolisme, de les alteracions del metabolisme lipídic, com ara el colesterol o els àcids grassos, entre altres, per aplicar-ho tant en adults com en infants.
El laboratori està acreditat pel Departament de Salut i compleix amb tots els requeriments del decret 76/1995 de 7 de març, pel qual s’estableixen els procediments específics d’autorització administrativa dels laboratoris clínics i les normes reguladores de les activitats que s’hi realitzen.
A més, disposa d’un sistema de gestió de la qualitat que ha estat certificat sota la Norma ISO 9001:2008 de manera continuada des de l’any 2005.
L'Àrea de Bioquímica Clínica aplica els mètodes químics i bioquímics de laboratori al diagnòstic, control del tractament, seguiment, prevenció i investigació de les malalties i està formada per experts del laboratori clínic amb diferent bagatge professional, des de l'àmbit de l'assistència primària fins a l'alta especialització d'un hospital terciari. El repte del nostre projecte és mantenir l'alta automatització del laboratori central, fet que ens permet desenvolupar àrees de coneixement altament especialitzades en un centre de referència com Vall d'Hebron.
Itinerari formatiu de Bioquímica
Els residents de bioquímica clínica tenen diferents objectius i tasques especialitzades, segons la fase de la rotació en què es troben.
Durant el període formatiu, els metges residents es preparen per fer guàrdies als laboratoris d’urgències on calibren, controlen i resolden dificultats o petites avaries dels instruments analítics. A més, practiquen l'obtenció de mostres i extraccions de mostres en pacients adults ingressats, ambulatoris i pacients pediàtrics.
En les rotacions inicials es treballa amb els senyals d'alarma de l'instrument i solucions, anàlisi i validació dels calibratges i resultats dels controls i diferenciació en diferents pacients, ambulatoris, crítics, pediàtrics, trasplantats, etc. I més endavant, els especialistes aprenen hematologia bàsica, eritropatologia i l’ús de marcadors tumorals en el laboratori. De forma progressiva, els especialistes fan rotacions més específiques i variades, des de l'àrea de Qualitat, Lípids, Enzims i Tècniques Especials, fins a la d’Al·lèrgia, Genètica Molecular i Hormones, entre d'altres.
Finalment, han de treballar en la gestió del laboratori i, opcionalment, poden dedicar-se al laboratori en l'assistència primària.
El laboratori promou la participació dels residents en la recerca a través de col·laboracions en les rotacions i de treballs específics a l'estada final de quart any.
Potenciem la redacció d'articles científics, dissenys d'assajos, anàlisis de dades, assistència als congressos de l'especialitat i la possible col·laboració amb el Vall d’Hebron Institut de Recerca.
Selecciona el butlletí que vols rebre:
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.